Back to home
in Filmade träningspass, Okategoriserade

Ryggövningar med TRX

  • 26 september, 2017
  • By madeleinerybeck
  • 3 Comments
Ryggövningar med TRX

Jag är ett stort fan av träning som görs med egen kroppsvikt, utan maskiner eller annat. Jag förespråkar fria vikter, hantlar, kettlebells och TRX som är utmärkta redskap för att träna kroppens olika muskler på nästan obegränsat antal sätt. Idag tänkte jag tipsa om några bra ryggövningar med TRX. Ett TRX-band kan ni köpa i sportaffären eller på nätet och det går även at göra egna, sök på google!

I filmen ser ni tre olika ryggövningar som alla aktiverar ryggen på olika sätt. Den första är en smal rodd, den jobbar med musklerna mellan skulderbladen i huvudsak. Den andra är en bred rodd, den aktiverar baksida axlar, musklerna upp mot nacken och även en del mellan skulderbladen. Den sista kallas för Y-rodd och den jobbar väldigt mycket med rörligheten i axlar och skulderblad, med baksida laxar och även med att öppna upp bröstet. Den är ganska tung så om du inte orkar hålla armarna raka är det bättre att du ställer ena foten framför den andra så kan du hjälpa till lite i början av rörelsen.

Gör övningarna som ett triset dvs alla på en gång eller varva dem med andra övningar, kanske lite upphopp eller armhävningar? Lycka till!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NFYVnaXt1KI?rel=0&controls=0&showinfo=0&w=560&h=315]

 

0
By madeleinerybeck, 26 september, 2017
  • 3
3 Comments
  • Tina
    28 september, 2017

    I mitt styrkeprogram ingår chins. Jag klarar dock inte av dem trots hjälp av powerband. Har heller inget chinsräcke hemma. Har Trx band. Kan dessa ersätta chins eller vad skulle du rekomendera? Gillar nya bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram API currently not available.