Back to home
in Livsinspiration, Min webshop, Okategoriserade

5 saker att lägga tid på

  • 30 oktober, 2017
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Det är måndag och jag försöker komma igång med veckan. Jag har planerat mina måndagar ganska lugnt den sista tiden vilket är på gott och ont. Skönt att aldrig behöva vara stressad på helgen över allt som ska göras på måndagen men samtidigt lämnar det mig en aning otillfredsställd, jag vill gärna känna att jag är igång och kan börja bocka av saker på veckans lista redan på måndagen.

 

Tiden jag har över under dagen ägnar jag idag, förutom att dricka lite extra te, åt att fundera på 5 saker som jag kommer ägna min tid och mitt fokus åt i den ganska närliggande framtiden. Jag jobbar successivt mindre, jag har bara Pt-kunder en månad till, sen endast PT online några veckor och jag drar ner på mina åtaganden steg för steg vilket frigör tid för annat. Jag är inte speciellt intresserad av att ligga på soffan och vänta på att min föräldraledighet ska börja så jag vill gärna ha lite roliga saker att göra på dagarna.

 

Vad planerar jag då att ägna tiden åt de kommande månaderna, förutom att föda barn? 

  1. Julen. Varje år kommer den lite plötsligt, det är liksom sommar och varmt (nåja, inte i år kanske), sen höst och gult, och sen pang så är det dags för julstök! Jag gillar inte att överjobba julen men jag vill ha det lite rött och vitt omkring mig, jag vill baka lite julgodis (alltid rocky road, gärna lite saffransbullar, kanske lite knäck också om jag orkar?). Jag tänker inte överhandla julklappar i år men det gör jag faktiskt aldrig numera, jag gillar inte att man ska köpa för sakens skull, jag gillar genomtänkta saker som folk faktiskt behöver. Däremot vill jag lägga tid på att julmysa med familjen, dricka glögg och äta pepparkakor, gå på julmarknader och göra julpyssel. Det tror jag kommer ge livskvalitet och härlig julstämning!
  2. Förbereda för bebis. Jag är inte den som duttar och grejar i evighet, jag är ingen momzilla som ska boa in mig och hålla på greja, bädda och fixa tills det liksom blivit för mycket innan barnet ens kommit. Men sängen ska ju på plats, det ska finnas kläder så det räcker (ok, check på den redan insåg jag i helgens tvättkaos), jag behöver nog själv handla på mig en del grejer (vad hade man i den där BB-väskan egentligen? Gigantiska bindor minns jag att jag packade ner iaf men en vattenflaska missade jag och det hade behövts!) och vi behöver tänka till kring det faktum att vi bor 4 trappor upp utan hiss och helst vill ha en vagn både uppe för tupplurar dagtid och nere för alla efterlängtade promenader. Det ska fungera praktiskt med allt och jag vill undvika strul så gott det bara går.
  3. Avsluta alla projekt inför mammaledighet. Jag har på riktigt inte varit ledig så länge som jag nu ska vara ledig sen jag började skolan när jag var 7 år. Jag har alltid haft minst två jobb, jobbat medan jag pluggat, hållit på med massa projekt vid sidan om skola och jobb och alltid haft ansvar att bära upp. Nu ska jag vara helt freaking ledig i åtta månader! Det känns superskumt men otroligt välbehövligt, jag är övertygad om att jag kommer att älska det. Och behöva det, två barn är onekligen mer än ett... Men som sagt, för att kunna gå med gott samvete och ett lugn i kroppen måste jag först avsluta allt med PT-kunder, företag, PT online osv osv. Just nu hänger en hel del trådar i luften.
  4. Webshopen. I samma andetag som jag sa att jag ska vara ledig så kom jag på att jag ju inte kommer vara helt ledig ändå. Jag kommer ha min webbshop och den kommer att växa som sjutton i vår! Jag har massor av otroligt fina plagg på väg in, saker jag älskar och är så stolt över att få visa upp hos mig och erbjuda er som handlar hos oss. En del tid och framförallt en hel del kärlek kommer jag lägga på att låta shopen utvecklas ännu mer, jag vet precis var jag vill att den ska vara om ett år och det känns otroligt inspirerande att få börja genomföra. Jag kommer givetvis börja redan nu innan jul för att ha allt på plats och förberett när våren kommer och tiden ska fördelas på fler saker. Redan innan jul har vi faktiskt också vårens grejer på gång in, jag lovar att hojta såklart och jag är så förväntansfull på vad ni ska tycka!
  5. Promenader. Fogarna börjar kännas bättre, kanske håller den lille där inne på att fixera sig och då fins det möjlighet att få komma ut och promenera igen. Jag saknar det verkligen men när det var som värst kunde jag inte ens gå till affären utan att ha ont resten av kvällen så det var absolut inte värt det! Jag har träningskort till mitten av november, sen kan jag köra på jobbet till 1 december men sen har jag inte tillgång till gym igen förrän jag köper nytt kort vilket kommer bli nån gång i vår. Jag planerar att träna hemma de första månaderna, har både boll, miniband och kettlebells som jag kan få till jättebra pass med, och december tänkte jag alltså ägna åt att röra mig utomhus. När bebis fixerat sig på plats i bäckenet minskar foglossningen radikalt för de flesta och sist var jag helt smärtfri de sista veckorna så jag tänkte bestämma att det blir likadant den här gången!

Vad har du ditt fokus på den kommande tiden? Berätta gärna eller skapa en egen lista i din blogg och länka i en kommentar nedan, jag vill gärna läsa!

 

0
By Madeleine Rybeck, 30 oktober, 2017
0 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *