Back to home
in Livsinspiration, Okategoriserade

Varför jag tränar

 • 7 november, 2017
 • By Madeleine Rybeck
 • 0 Comments
Varför jag tränar

Det finns så många anledningar till att jag tränar, så många orsaker till att jag behöver och älskar min träning. Jag har svårt att minnas hur livet var innan jag tränade, jag började först när jag var 15 år (ok jag spelade handboll när jag var liten men jag var konstant sämst, spelade alltid ytter och gjorde inte ett enda mål på alla år så det räknas inte!) men kan inte ens minnas hur det kändes att vara sådär totalt otränad, ha dålig kondition eller känna mig svag i kroppen. Under så många år har detta varit min verklighet och jag har ärligt talat ingen som helst lust att bli påmind om hur allt var förut.

 

Jag skulle kunna rabbla upp säkert 100 olika orsaker till att jag tränar och att jag tycker alla borde träna men jag börjar med tre, så kan ni väl fylla på?

 

 1. Det gör mig till en bättre person. Oavsett om vi pratar om min roll som PT, mamma, fru, vän eller chef så är jag betydligt mer koordinerad, fokuserad, tålmodig och effektiv när jag har träning som en naturlig del av mitt liv.
 2. Det gör mig stark och hel. Jag orkar lyfta nästan hur tungt som helst, jag behöver aldrig hjälp med att bära vare sig flyttlådor, matkassar eller barn, jag orkar och kroppen mår bra! Jag har aldrig ont i ryggen (ok lite om jag sitter konstigt nu när jag är gravid), knäna, nacken eller nåt annat eftersom kroppen är stark i sig själv, jag har muskler som stöttar och därmed håller den sig skadefri.
 3. Det får mig att känna mig snygg! Inte ur ett sånt där objektivt synsätt utan inifrån och ut. När jag tränar så blir jag starkare mentalt och jag tar ingen skit, jag sträcker på mig och jag vågar möta folks blick, det får mig att känna mig stark och snygg. Träningen påverkar hållningen, sättet jag går och står på, hur jag pratar och hur jag bemöter andra människor. Det beror på att jag vet att min kropp orkar och kan massa saker, lyfta tungt, springa fort och långt och att den alltid, alltid gör sitt bästa. Sånt är bra för självförtroendet!

Just nu när jag är höggravid och många dagar får kämpa mot känslan av att vara tung, klumpig, trött och slö så behöver jag påminna mig och hur bra jag ändå mår av att träna. Det är naturligtvis så att jag inte kan träna som vanligt och det sätter förstås sina spår mentalt, men jag försöker vara nöjd med att jag ändå faktiskt tränar ännu, oftast 3-4 pass i veckan och jag gör mitt bästa, där jag är precis just nu. Och punkterna ovan gäller även nu, bara på en annan nivå.

 

Varför tränar du? Kan vi tillsammans skapa världens bästa lista på bra orsaker att träna?

By Madeleine Rybeck, 7 november, 2017
0 Comments
 • Carro
  7 november, 2017

  Jag tränar för att orka livet idag och livet i morgon.
  Jag tränar för att klara av att bli gammal.
  Jag tränar för att visa mina barn att rörelse är bra och framförallt kul
  Jag tränar för att jag mår bra när jag har tränat, jag får energi, jag orkar mer och jag trivs bättre med min kropp när jag ser och känner att träningen ger resultat.
  Har egentligen inget direkt mål med träningen mer än att må bra och just nu är det målet tydligt nog 🙂

  • Madeleine Rybeck
   8 november, 2017

   Härliga orsaker! Jag tror att det är ett minst lika bra mål att träna för att må bra, man måste inte alls träna för någon prestation, alla mål räknas lika mycket! 🙂

 • Trail och Inspiration
  14 november, 2017

  Hög igenkänning på det där med att känna sig snygg från INSIDAN!!
  Inser ju att jag inte är “kommersiellt” snygg när jag är högröd och svettig, men DAMN vad jag känner mig urstark och snygg i gymmets speglar!! Bästa känslan! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram API currently not available.