Back to home
in Okategoriserade

Glutenfria scones med saffran

  • 20 november, 2017
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Glutenfria scones med saffran

I helgen kom den första snön här i stan och jag fick direkt lite julfeeling. Jag är inget direkt fan av vintern men snön gillar jag just för att den ger lite ombonad känsla och gör att allt känns mycket ljusare. Dessutom är det direkt mer legitimt att tända 150 värmeljus i hela lägenheten och mysa ner sig under en filt, helst då med lite glögg och pepparkakor.

 

Jag hade inte ingredienser hemma för att göra lussekatter men ville ändå få till lite juligt fika och bestämde mig därför för att göra scones med saffran. Vi gjorde det några gånger i fjol också och det passar perfekt antingen som eftermiddagsfika eller på en julig brunch, kanske till första advent?

 

Jag har inte gjort någon extra nyttig variant av dessa utan det är egentligen helt vanliga scones fast med julpiff. Jag kan bli lite trött på alla supernyttiga recept ibland, det blir ju inte alls lika gott och då kan det lika gärna vara. Varje år vid den här tiden påminner jag mina klienter om det viktiga talesättet "det är inte vad du äter mellan jul och nyår som är problemet utan vad du äter mellan nyår och jul".

Tänk på det!

112017Glutenfria scones med saffran_1112017Glutenfria scones med saffran_4112017Glutenfria scones med saffran_5

Här kommer receptet

2 stora runda eller 8 små scones

5 dl glutenfritt mjöl (jag tog 3 dl vanligt och 2 dl grovt mjöl)

50 g smör

1 paket saffran

2 tsk bakpulver

2 dl mjölk

1 nypa salt

1 näve russin

 

Rör ihop allt utom russin, blanda mjöl och bakpulver först. Tryck ut sconesen på plåten, tryck ner russinen, grädda 15-17 minuter på 250 grader. Servera med smör, ost, marmelad och grönsaker. Vi drack både glögg, te och kaffe till, och lilla fröken valde varm choklad. Självklart provsmakade vi också de hembakade pepparkakorna hon bakat dagen innan med farmor!

112017Glutenfria scones med saffran112017Glutenfria scones med saffran_6112017Glutenfria scones med saffran_3

By Madeleine Rybeck, 20 november, 2017
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck