Back to home
in Filmade träningspass, Okategoriserade

Videoblogg- styrketräning för löpare

  • 29 november, 2017
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Att du som löpare bör styrketräna är nog ingen nyhet, det har vi alla hört många gånger. Jag är en av de som brukar tjata mest om detta eftersom jag vet hur viktigt det är att ha en stark kropp för att klara den monotona belastning som löpningen innebär. Därför får alla mina löpklienter styrketräna en hel del, speciellt vintertid! Då är det en perfekt tid för att satsa mer på grundträning, dra ner intensiteten och längden på löppassen och ägna mer tid åt just styrketräning och rörlighet.

Genomgående i tänket för löpstyrka bör vara att övningarna påminner om de rörelser du gör när du springer. Detta innebär att enbensövningar, diagonala övningar och övningar för antirotation i bålen är nyttiga, de stärker de muskler du behöver vara stark i för att kunna springa effektivt och säkert. Övningen ni ser på filmen nedan uppfyller faktiskt alla de kraven, den görs med ett ben i taget, är diagonal och tack vare att vi har vikt endast på en sida så utmanar vi även bålen att antirotera och vara stabil. Dessutom är det en rejäl pulshöjare och är det något löpare brukar gilla så är det att få upp pulsen på gymet. Det är liksom lättare att lura in dem där då... 😉

 

Kör 10-15 reps/ben och 3 set, 1-2 gånger i veckan. Öka vikten på stången när du blir starkare men kom ihåg att tekniken alltid är viktigast och säkra alltid upp hållningen genom att spänna magen innan du påbörjar rörelsen. Kör hårt!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r6J6uzAMvOQ&w=560&h=315]

0
By Madeleine Rybeck, 29 november, 2017
0 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *