Back to home
in Filmade träningspass, Mammaträning, Okategoriserade

Videoblogg- gummibandsövningar för bättre hållning

  • 12 december, 2017
  • By Madeleine Rybeck
  • 3 Comments
Annonssamarbete med Training for pregnant

Förra veckan bjöd jag er på tre bålövningar som var speciellt anpassade för gravida under de sista veckorna samt de första veckorna efter graviditeten. Denna veckas video handlar om övningar som hjälper dig förbättra din hållning, stärker rygg, axlar och mage och öppnar upp bröstkorgen. Du kan göra dem alla med endast ett gummiband så de passar perfekt för hemmaträning!

Fördelen med att träna baksidan av kroppen är att du undviker att falla framåt i hållningen, du förebygger smärta i både rygg, nacke och axlar och du kommer dessutom att utstråla mycket mer självförtroende om du går med rak rygg och blicken framåt än om du sjunker ihop och sänker blicken. För dig som är gravid är detta viktigt då framsidan av kroppen (mage och byst) blir tyngre längre in i graviditeten, för dig som nybliven mamma är detta också jätteviktigt då du dels bär barnet mycket vilket lätt ger en ihopsjunken hållning, dels sitter mycket och matar i ofta obekväma positioner.

För dig som inte är gravid/nybliven mamma men ofta jobbar vid datorn eller sitter mycket med din telefon är den här typen av övningar också jätteviktiga! Vår livsstil idag med mycket sittande och många timmar med blicken i en skärm gör att vi idag ser många skador och smärtbilder som knappt ens fanns för 10-15 år sedan. Dessa går att förebygga och bota men vi behöver fokusera på att stärka upp rätt muskler dvs baksidan och stretcha ut rätt muskler dvs framsidan. Gör dessa 2-3 gånger i veckan så har du kommit en bra bit på vägen!

Den här serien om träning under och efter graviditet gör jag tillsammans med Training for pregnant, ett företag som gör träningskläder för hela graviditeten, från liten bula i början till gigantisk melon på slutet! Kläderna passar även de första månaderna efter graviditeten då magen fortfarande är uttöjd och behöver lite extra stöd, då är det skönt att byxorna går upp och tröjorna ner för att hålla på plats och ge stöd. Kläderna hittar du här och om du anger kod LIFEATCORE i kassan så får du 10 % på hela ditt köp! 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aSTdSzD7--A&w=560&h=315]

0
By Madeleine Rybeck, 12 december, 2017
  • 3
3 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.