Back to home
in Mammaträning, Min webshop, Okategoriserade

Mitt 2018- planer och drömmar

 • 21 december, 2017
 • By Madeleine Rybeck
 • 0 Comments

Vi närmar oss ett nytt år och känslan är alltid lika härlig. Att göra ett avslut, summera och ta med sig sina lärdomar för att sedan titta framåt och planera, drömma och framförallt agera. Jag gillar att sätta en actionplan för hur mina planer ska gå i lås, att bara drömma och fantisera leder inte speciellt långt. Men vi börjar med målen.

 

Det här året har varit ett riktigt skitår om jag får säga så. Fruktansvärt många dagar då jag bara har velat dra täcket över huvudet och strunta i princip allting. Ljuspunkten är ju att få vänta barn förstås, men själva graviditeten avskyr jag, gjorde även förra gången, så det positiva blir ju när hen föds vilket är planerat först nästa år. Så ja, 2017 var nog all time low på i alla fall 15 år... Arbetsmässigt har det varit helt okej men inte bjudit på speciellt mycket utveckling vilket såklart beror på att min energinivå varit så låg. Jag gillar inte att inte utvecklas så det vilar ganska mycket frustration över den biten också, året bara kom och gick liksom, inget blev direkt bättre. Behöver jag säga att det känns väldigt skönt att det snart är över och jag får en ny chans?

Profilbilder (116)

Vad vill jag framöver då? Mitt första fokus ligger ju förstås på att föda barn och ställa om mig till livet som tvåbarnsförälder, det kommer säkert att bli en mycket större omställning än jag föreställt mig men det får ta sin tid, jag har ingen brådska. Under våren kommer fokus ligga där och arbetsmässigt får det mesta vänta. Webshopen ska få växa under hela året, vi har redan växlat upp genom att ta in ett helt nytt märke (Röhnisch) och på så sätt bredda sortimentet rejält men jag vill också lägga mycket tid på marknadsföring och profilering för shopen i vår, den ska kännas personlig, genomtänkt och proffsig! Vidare kommer vi att arrangera ett enda event under våren, det är mycket mindre än vi brukar men kommer vara lagom eftersom jag kommer vara så mycket ledig. Håll utkik efter detta om några veckor, planeringen är snart klar! Även bloggen och det som hör till den kommer att få ta plats i vår, så egentligen kan man säga att våren arbetsmässigt handlar om tre områden, shopen, bloggen och lite eventarrangemang.

 

I höst kommer det att hända en hel del arbetsmässigt. Jag har planer på flera event, både gamla som återkommer och helt nya med annat fokus. Jag vill också strukturera upp och effektivisera min PT-verksamhet, idag blir det mycket tid i bil och jag hoppas på att kunna jobba mer effektivt på det området. Jag har gott om tid att fundera på detta under vår och sommar. Dessutom kommer shopen att få växa ännu mer i höst, den ska bli magisk tänkte jag!

Profilbilder (140)

Privat då? Ja, här handlar det mesta om familjen såklart men även en hel del om min träning. Mitt första mål är att på riktigt ta tag i den depression som tyngt över mig i snart ett år och som nog kom från min utmattning för 2 år sedan men har antagit en annan form. Jag kommer att lägga tid (och pengar!) på terapi och detta kommer förstås kosta en hel del kraft men det måste göras. Vi har bara ett liv, det är för kort för att antingen kasta bort på att må dåligt eller gå runt och önska att vi hade en annan typ av liv. Jag vill börja känna att jag lever igen, och att jag tycker om att göra det!

thumb_IMG_6647_1024

Jag kommer spendera en hel del tid hemma och med barnen vilket jag ser fram emot. Ett mål jag verkligen har är dock att även hinna spendera tid med min man på tu man hand. Vi brukar vara duktiga på detta, gå på bio, ut och äta, åka på SPA, men det blir ju såklart svårare med två barn varav ett spädbarn, speciellt eftersom hela min familj bor drygt 100 mil bort, vi har inte direkt så många barnvakter att ta till. Men målet här är att känna att vi hinner med varandra också under året!

thumb_IMG_6844_1024thumb_IMG_6864_1024

Träningsmässigt känner jag mig just nu helt utsvulten om jag ska vara ärlig. Jag längtar efter typ allt som har med svett och puls att göra! Året kommer att bjuda på återhämtning/rehab efter graviditeten (detta innebär massor av bålträning, rörlighet och enklare styrka för rygg och axlar för att undvika smärta av allt konstigt bärande och matande), promenader, yoga, styrketräning (först hemma och sen på gymet igen framöver) och löpning, i precis den ordningen. Mitt mål är att börja springa igen 3 månader efter förlossningen om allt går som det ska och jag tänker inte ligga på soffan tills dess, ska kroppen klara löpning med allt vad det innebär i form av rätt aktivering av bål, bäckenbotten, baksida lår, säte osv så krävs ett gediget arbete, musklerna stärker inte sig själva. Det handlar väldigt lite om att "läka ihop", det funkar inte så, det handlar mycket mer om att aktivt rehabilitera kroppen tillbaka till att orka med en aktiv vardag. Jag längtar efter längdskidåkning också men det får tyvärr vänta till nästa vinter. Man kan inte hinna allt.

 

Så det blev ett väldigt långt inlägg om vad jag hoppas på att kunna genomföra under 2018. Det ska bli kul att gå tillbaka och läsa detta igen om ett år och se hur verkligheten blev! Nu vill jag jättegärna veta vad ni planerar att fokusera på under nästa år? Privat och i arbetslivet och såklart träningsmässigt! Dela gärna med er i en kommentar eller skriv ett eget inlägg i er blogg och länka så vi andra kan gå in och läsa. Hur blir ditt 2018?

 

thumb_IMG_8412_1024

thumb_IMG_6709_1024

 

 

0
By Madeleine Rybeck, 21 december, 2017
0 Comments
 • Jeanette
  21 december, 2017

  Första tre månaderna av året blir att fokusera på hur jag mår. Har haft ett antal veckor som jag mått ganska okej. Men träningen har kommit i skymundan då mina barn har behövt ha sin mamma fullt ut. Börjar dock bli trött, orkeslös och illamående igen 🙁
  Tanken är att köra lättare träning när jag lämnar jobbet och kanske får mer energi till att besöka gymmet medans barnen går i skolan.
  Sen blir det samma som dig. Återhämtning efter förlossningen.
  Kan sakna träningen och känslan av att känna mig stark väldigt mycket mellanåt. 🙁
  Vet att barnmorskorna brukar säga att man ska vänta med träning ett visst antal veckor efter åt. Men vad säger du? Säg att förlossningen går bra utan komplikationer osv. När kan man börja mjukstarta då?
  Hösten hoppas jag att vi funnit ett hus där alla får plats. Landet är en dröm. Men vill inte lämna samhället vi bor i.
  Nästa år ska bli ett spännande och förhoppningsvis bra år med mycket energi och bra hälsa. (Till och med mannen var sugen på att börja träna när jag börjar igen)
  Jag önskar dig all lycka till med förlossning, bebis och ett bättre mående. ♥️

  • Madeleine Rybeck
   22 december, 2017

   Hur tidigt du kan börja beror på många faktorer, hur förlossningen går och hur du tränat under graviditeten främst. Knip och bålaktivering dvs andningsövningar kan du göra direkt, samma dag. Lugna promenader funkar troligen efter några dagar, även lättare stretch, rörlighet men om du ammar så har du relaxin kvar i kroppen ganska länge och bör inte gå i några ytterlägen i stretchen.

   Har du tränat under graviditeten kan du börja med lättare styrketräning efter några veckor, då menar jag typ sittande rodd med gummiband, sidolyft med hantlar, fyrstående diagonallyft och liknande. Jag lade upp ett inlägg för ca 2 veckor sen med tre övningar för bålen som går att göra hela vägen fram till och direkt efter förlossningen, samt en video med fem gummibandsövningar för rygg och axlar, kika på dessa!

   Det viktigaste är att tänka på att kroppen måste rehabiliteras efter en förlossning, inte bara vilas i form. Om du föder barn och sen vilar 6 månader så kan du egentligen inte börja med nånting då heller, som du inte hade kunnat göra direkt, inget blir så att säga starkt av att bara vila, jag möter kvinnor som är på noll 5 år efter förlossningen pga att de inte gjort nånting, då rek jag inte varken löpning eller tung styrketräning trots att det gått så lång tid, så det är viktigare att du gör nåt än att bara tiden går så att säga. En aktiv rehabilitering är det som krävs och jag räknar med att de första 6 månaderna är man nyförlöst, då anpassas allt och ökar successivt. Vilar du dessa 6 månader så får du ta de kommande 6 månaderna till rehab istället så att säga, och gör du aldrig rehaben så kommer du tyvärr aldrig mer att kunna träna helt fritt utan en ökad skaderisk.

   Stort lycka till!

 • lejonflicka
  6 januari, 2018

  Hej, följer dig på insta och läser bloggen ibland (läser ikapp). Tycker du har sund inställning till mat och träning, det gillar jag. Jag har som dej gått igenom en utmattning, året var 2004, sedan depression, som jag inte insåg att jag hade. Året 2015 gick jag på Kbt, då orkade jag inte mer. Fick verktyg som var bra i vardagen. Men det blev inte riktigt bra, fr hösten 17 äter jag ssri och det har vänt. Ser ljus och känner hopp. Tänk om det kommit på tal tidigare bara, känner mig snuvad på ngr år. Men jag är inte bitter 😉. Smider nu planer för framtiden, men har inte kommit på huret och varför?🧐 Jag önskar dig ett bra år med nya bebisen, familjen och dina mål. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *