Back to home
in Frågor och svar, Mammaträning, Okategoriserade

Frågestund- nyårsversionen

 • 27 december, 2017
 • By Madeleine Rybeck
 • 0 Comments
Frågestund- nyårsversionen

De här mellandagarna från julen och till det nya året startar blir för många ett litet vakuum. Kanske är du ledig, kanske jobbar du ett par dagar och går sen på ledighet över nyår igen? Oavsett så hoppas jag att du har härliga dagar och hinner varva ner lite, för när det nya året drar igång så har vi oftast masar att göra och peppen att nystarta brukar vara väldigt stark. Ge dig själv förutsättningarna för att orka ge det nya året bästa möjliga starten!

 

Jag tänkte att vi kör en frågestund här i bloggen nu i mellandagarna. Kanske är det läge att passa på att fråga om strategier för det nya året? Om bra sätt att sätta mål? Passa på att lufta dina personliga mål och få feedback på dem? Eller så vill du bara veta hur du ska göra för att kunna bli ditt bästa jag under nästa år? Fråga vad ni vill!

 

Frågestunden är öppen till på söndag dvs nyårsafton, så kommer svaren i ett samlat inlägg på måndag. Finns det förresten önskemål om att svara i ett videoklipp? Eller gillar ni text bäst?

 

Ha en härlig onsdag!

By Madeleine Rybeck, 27 december, 2017
0 Comments
 • Emelie
  27 december, 2017

  Hej bästa Madeleine!
  Att ge sina barn bra matvanor, sund syn och lagom av allt är något jag gärna hade läst mer om. Vet att du har belyst det tidigare men läser gärna mer om dina sunda tankar. Kanske har du möjlighet att skriva ett blogg inlägg om det? Har en 7 åring som tycker om det mesta och en 4åring som är riktigt kräsen. Svårt ibland att lyckas med bra val.
  Tack för allt du gör!

 • Trail och Inspiration
  29 december, 2017

  Jag vet att du har skrivit en del och delat med dig av mental ohälsa. Men ser gärna fler tankar, funderingar och “tips” vad gäller att lära sig att tänka positivt och om ta steg framåt.

  Kramar! <3

 • Emelie
  29 december, 2017

  Hej! Här kommer några frågor! 🙂

  När jag tränar tex rumpa eller rygg. Så känner jag mer i ena sidan (vänster) än den andra i alla olika övningar. Jag upplever att jag lättare kan hitta kontakt i vänster sida än i högra. Jag får även mer träningsvärk i vänster sida än i höger. Vad gör jag för fel? Betyder det att höger sida inte tränas? Har du några tips hur jag ska få mer kontakt med båda sidorna?

  Samma problem som ovan, när jag tex gör en squat, så känner jag enbart vänster sida, tips för att få höger mer Aktiverad..?

  Jag kan inte komma ner så djupt när jag gör squat, har du några tips för att man ska kunna gå djupare?

  Är träningsvärk ett kvitto hur hårt man har tränat?

  Har du bra tips på mellanmål man kan äta som är nyttiga och goda?

  Tack för en rolig och peppande blogg!

  Ha ett Gott Nytt År! 🙂

 • Maria Lindqvist
  30 december, 2017

  Hej Madeleine!
  När jag normalt tränar minst 3pass i veckan (2st Trx o yoga) utöver promenader – får min kropp ”matbegär”.

  Jag är en vanemänniska och dessa tider har jag haft i över 10år, frukost (9:00) lunch(12:00) och middag(18:30) och oftast en frukt vid 11 och vid 14-15.
  Dock tror jag att storleken på mina mellanmål är för små med frukt.

  Det har nu visar sig att mitt blodsocker är för lågt o att jag ska äta mina mål med ca 3 timmars mellanrum. Problemet är mattankarna som gör att jag vill småäta mer trots att det ligger måltider inom 3timmar för jämnare balans av blodsockret.

  Kan jag tillföra något i mina måltider som minskar, sug- just nu söt?

  Äter inte godis eller alla former av socker(varken vitt eller kemiskt). Mitt godis blir ofta färsk dadlar,fikon, nötter eller frukt. Nötter älskar jag men kan inte sluta äta efter knappt en hand. Dessa har jag inte hemma lika mycket!

  Tack för inspirerande blogg och önskar dig ett Gott Nytt År 😊

 • Malin
  30 december, 2017

  Hej! Tack för en fin blogg:) Jag undrar om du har tips på hur man blir av med ”allt eller inget”-tänket? Gällande både mat och träning. Och en personlig fråga, har du fått medicin för din depression? Och ser du en väg ut av ”den”?<3 kram (helst skift, gillar att läsa:))

 • Carolina
  30 december, 2017

  Hej!

  Jag är gravid i v. 28 och mår bra än så länge. Mår så bra av att träna och vill gärna kunna fortsätta träna så länge det är möjligt. Är dock rädd att jag tränar “på fel sätt”. Vilka är dina bästa tips? Vilka övningar bör jag undvika och vilken typ av träning är det bra att fortsätta med? Stämmer det att jag ska undvika “plankan” t.ex.?

  Tacksam för svar!

  Mvh,
  Carolina

 • Camilla
  30 december, 2017

  Hej Madde!
  Älskar när du kör på med frågor det är så lärorikt . Först vill jag bara tacka dig för att du är så peppande i det du skriver så kloka ord som man tar till dig direkt ! Jag har en liten fråga om att sätta mål och att lyckas med att följa dom ? Och om man blir sjuk under tiden man har just ett mål satt hur ska jag tänka och framförallt hur ska jag träna ? Jag blir alltid så stressad när jag har ett mål och det slår aldrig fel utan att man blir sjuk med och då har jag svårt för att fortsätta mot målet och vet inte riktigt hur jag ska träna innan jag är frisk igen … känns som om att jag tappar hela träningen när jag inte kan fullfölja planen. Så jag tar gärna emot tips och råd på detta. Än en gång Madde tack för att du alltid inspirera mig 👍🏻❤️ Kram

 • Carro
  31 december, 2017

  Hur ofta är optimalt att träna?
  Pt-online hur fungerar det egentligen?
  Bör man träna med en pt och isf hur länge? Variation pratas det mycket om, hur mycket behöver man variera egentligen?
  Tack för en jordnära blogg!

 • Sofia
  31 december, 2017

  Hej!
  Måste passa på att fråga nu när det är frågestund.. är gravid i v.15 och funderar kring bålträning. Vilka övningar ska man egentligen undvika som gravid när man tränar core ( om det finns några)? Sen tar jag gärna tips på några bålövningar som passar hela graviditeten igenom..:) Gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck