Back to home
in Filmade träningspass, Okategoriserade

Videoblogg- 2 övningar för kraftfullare löpsteg

  • 9 januari, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Att bli en bra löpare handlar om många saker. Att träna regelbundet under lång tid, att öka på mängd och intensitet långsamt men konsekvent, att ha en stark bål som orkar hålla tekniken, att driva på rätt sätt genom hela löpsteget och att planera för tillräckligt med vila och återhämtning. Bland annat. För att få upp tempot i din övning behöver du ha ett bra driv i steget dvs använd BAKSIDA LÅR OCH RUMPA på ett effektivt sätt samt få med dig höft och knä framåt i steget för att på så sätt skapa en hjulformad rörelse. Tänk dig löpsteget som samma cirkel som när du cyklar, du drar knäet uppåt fram, driver neråt bakåt och plockar till sist upp hälen mot rumpan för att påbörja nästa cykel.

 

Nedan ser du två övningar som tillsammans hjälper dig att skapa just denna cykel. Genom att teknikträna och stärka specifika muskler kan vi gå in och förbättra enskilda delar i vårt löpsteg på ett sånt sätt att vi över tid förbättrar och effektiviserar vårt normala löpsteg. Jobba långsamt i början för att hitta balans och teknik, sen gör du rörelserna ganska explosivt för att mer efterlikna det faktiskt löptempot.

 

Ställ gärna frågor i kommentarsfältet. Lycka till!

0
By Madeleine Rybeck, 9 januari, 2018
0 Comments
  • Madelene
    9 januari, 2018

    Perfekt.. Vill bara säga att det är super bra tips och övningar. Tagit till mig mycket och är en bättre löpare idag än på länge, hur man använder kroppen på rätt sätt.
    Funkar lika bra med gummiband?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.