Back to home
in Filmade träningspass, Okategoriserade

Videoblogg- övningar för smärta i nacke och axlar

  • 29 januari, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Videoblogg- övningar för smärta i nacke och axlar

När jag möter en ny klient gör jag alltid en screening första gången vi ses. Jag tittar igenom deras fysik med diverse tester, mäter rörlighet och styrka samt ställer massor av frågor kring nuvarande fysik, tidigare fysik, målsättningar, skador osv. En fråga som alltid uppkommer är "har du några problem med nacke och axlar, eller regelbunden huvudvärk?". Nästan alltid är svaret ja. Vi sitter så mycket vid datorerna och telefonerna idag att i princip alla är stela i bröstryggen och har en dålig hållning vilket alltför ofta leder till smärta i både nacke och axlar, huvudvärk som går som ett frågetecken upp från nacken, bakom örat och mot huvudet och ofta också problem med stelhet i bröst och framsida axlar yoga den hopsjunkna hållningen.

 

Här kommer tre övningar som är suveränt bra för dig som har ovanstående problem eller vill förebygga dem. Vet du med dig att du jobbar mycket vid datorn eller sitter med telefonen många timmar varje dag är det en god idé att göra dessa minst två gånger i veckan. Har du befintliga problem behöver du göra dem tre gånger i veckan för att få märkbara resultat. Kör tex 3*15/övning, det tar max en kvart!

 

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=F-YQ2PDILDw&w=560&h=315]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aZGRa6LpSNw&w=560&h=315]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ofefvB2gVfg&w=560&h=315]

By Madeleine Rybeck, 29 januari, 2018
0 Comments
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck