Back to home
in Okategoriserade

Att fylla dagarna med liv

  • 3 mars, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Att fylla livet med dagar eller dagarna med liv. Vad väljer du? Och vad händer om du inte har lust till varken det första eller andra? Jag har funderat mycket på detta på slutet och hur liksom lusten till allt bara försvann när jag var deprimerad. Och hur jag på så sätt kan veta att jag faktiskt håller på komma ur depressionen, nu har jag plötsligt lust igen att fylla dagarna med liv!

Det är nästan omöjligt att försöka förklara för någon hur det känns när man är deprimerad. Det är en känsla i bröstet och ett slags filter över verkligheten men det är svårt att klä i ord. Livet känns helt enkelt meningslöst och det där med att fylla livet med dagar känns inte längre särskilt viktigt. Att sen fylla dagarna med liv, ja det känns om möjligt ännu mer meningslöst och ointressant. Man vill helt enkelt inte göra nånting som känns kul, för ingenting känns kul!

De sista veckorna har jag tänkt mycket på våren. Jag har drömt om våra första helger i sommarstugan för säsongen, allt vi ska hitta på, hur det kommer kännas att vara där i vårt paradis. Jag har längtat till vår semesterresa i april och föreställt mig hur mysigt vi kommer ha det, bada, äta på mysiga restauranger, promenera i solen. Jag har drömt om sommaren och semestern på hemmaplan med långa veckor i stugan utan tider att passa, med frukost utomhus och glass, cykelturer och världens godaste räkmacka i stan. Det gör mig glad att tänka framåt och det slår mig att det var så länge sen jag gjorde det på det här sättet!

Jag njuter verkligen av att orka fylla dagarna med liv igen. Det gör att livet känns så mycket roligare att leva, och då ökar också lusten att fylla livet med dagar. Det blir liksom en god spiral som bara leder åt rätt håll, framåt och uppåt. Jag har bara en sak att säga. ÄNTLIGEN!

1
By Madeleine Rybeck, 3 mars, 2018
0 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *