Back to home
in Okategoriserade

Yrke: influencer

  • 9 mars, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Jag läser väldigt mycket just nu, är verkligen inne i ett bra flow! Till Umeå tog jag med mig två böcker, en av dem var Yrke: influencer som jag slukade på två dagar. Vilken peppig bok för oss som jobbar online! Författare är Linda Hörnfeldt, tidigare VD för Influencers of Sweden och även kollega med mig i styrelsen för ovan nämnd förening.

Att jobba med att blogga, filma, fota, producera texter, tips och inspiration till andra är inte alltid helt lätt. Det är mycket jobb, ofta ensamt (inga arbetskamrater i löpspåret eller vid datorn direkt) och responsen från publiken är ofta väldigt låg jämfört med hur mycket materialet faktiskt konsumeras. Jag älskar tex när ni kommenterar och gillar bilder, blogginlägg, filmer osv men antalet engagemang är alltid väldigt liten jämfört med det antal läsare/följare som tar del av materialet. Det är därför helt nödvändigt med lite yttre pepp och ny inspiration då och då för att alltid orka leverera på samma nivå. För mig var den här boken precis det, pepp!

Linda skriver på ett lättsamt men väldigt tydligt sätt, ger exempel och delar med sig av sina bästa tips. Jag nickade och antecknade om vartannat, fick med mig massa konkreta saker att jobba med och även bekräftat att mycket av det jag redan gör är bra. Boken ger handfasta råd för dig som drömmer om att leva på att inspirera andra online, den lyfter vikten av att våga ta betalt för sitt jobb och ger viktiga hacks på vägen mot att bygga upp din följarkrets. Både du som jobbar som influencer och du som drömmer om att göra det har nytta av boken.

Bra jobbat Linda! (Boken är dessutom sinnessjukt snygg, men vad annars ska man förvänta sig av någon vars jobb förutsätter att hon kan producera inspirerande bilder online?)

0
By Madeleine Rybeck, 9 mars, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *