Back to home
in Okategoriserade

5 anledningar till att jag springer

  • 15 mars, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

1. Det gör mig glad. När jag kommer hem från en löprunda är jag alltid på bättre humör än innan. Jag känner mig sådär bubblande glad inifrån och ut vilket gärna smittar av sig till min omgivning!

2. Det gör mig lugn. Jag är en rastlös själ som alltid vill framåt och känna utveckling. Löpningen får mig att kunna stanna upp och vara i nuet och den hjälper mig släppa ut lite av den där ständiga pulsen som bankar i bröstet.

3. Det gör mig snygg. Både på riktigt men också (och framförallt) får det mig att känna mig snygg! Jag går med rakare rygg när jag känner mig som en riktig löpare.

4. Det gör mig smart. Forskning visar att medelintensiv träning som tex löpning hjälper hjärnan att jobba bättre. Minnet blir bättre, stressen minskar och inlärningen blir mer effektiv. Dessutom löser jag massa problem under själva passet!

5. Det gör mig frisk. Träning och tid utomhus förbättrar immunförsvaret och minskar risken att bli sjuk. Detta gäller dock inte om du tränar för hårt och ofta utan vila, då blir immunförsvaret istället försämrat. Lagom är som vanligt bäst!

Varför springer du?

0
By Madeleine Rybeck, 15 mars, 2018
0 Comments
  • Anna
    15 mars, 2018

    Jag springer för att jag kan göra det när jag vill o när det passar mig. Jag springer för att det är bästa sättet att rensa hjärnan på. Jag springer för att jag mår så himla bra av det. Jag springer för att jag gillar när jag märker att jag kan springa längre o snabbare. Jag springer för att jag märker en avsevärd förbättring av min ansträngningsastma sedan jag började springa.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.