Back to home
in Okategoriserade

Att hämta hem

 • 9 april, 2018
 • By Madeleine Rybeck
 • 0 Comments

Jag var helt slut när vi åkte hem från Halmstad igår kväll. Vi åkte sent eftersom det var så härligt väder och båda barnen var struliga i bilen, en skrek hysteriskt tills hon blev helt blöt av svett och en tjatade mest om glass och när vi skulle vara hemma. Ni får själva gissa vem som gjorde vad...

Jag är så himla trött just nu, har varit det i flera veckor och förstår faktiskt inte alls vad det beror på. Jag sover bra, äter bra och tränar. Ja, jag tycker verkligen att jag tar hand om mig! Men ändå är jag så himla trött. Dessutom fryser jag jämt och har sån dundrande huvudvärk flera gånger i veckan! Efter bilresan var jag nästan gråtfärdig och när vi väl kommit hem, packat upp, badat barn och fått alla i säng stupade jag också i säng.

Trots 9 timmars bra sömn i natt är jag fortfarande helt knäckt. Därför har vi haft en riktigt lugn dag idag, förutom att storhandla och köra en tvättmaskin går jag mest runt i mysbyxor och dricker te. Måndagar har jag båda barnen hemma och det är därför alltid vilodag från träning. Jag övervägde att ta mig ut på en promenad när min man kommer hem men tror det är klokare att satsa på att ta en lång dusch och kanske hinna måla naglarna? Det börjar verkligen vara på tiden. Så kanske, kanske jag är lite piggare imorgon? Ni kan väl hålla tummarna!

Gillar ni såna här mer personliga inlägg? Klicka gärna på gilla så jag vet vad ni tycker om att läsa, det gör mig glad!

0
By Madeleine Rybeck, 9 april, 2018
0 Comments
 • Karin
  9 april, 2018

  Kanske är pollen som gör din trötthet och huvudvärk? Mådde som du flera år i rad tidig tidig vår, visade sig vara pollenallergi. Äter antihistamin och tar nasonex nässpray. Hjälper!

  • Madeleine Rybeck
   9 april, 2018

   Men då borde jag känna ngt i andningen också va? Är helt opåverkad när jag tex springer utomhus.

   • Tina Jensen
    9 april, 2018

    Hej Madde, Nope inte säkert så kolla för säkerhets skull. Just nu känner jag inget med andningen men däremot jättetrött, dimmig och öm i huvudet, svullen i alla körtlar typ näsa/svalg. Det beror oftast på mängden pollen och hur man reagerar. Det är väldigt individuellt. Och just den där tröttheten är absolut värst just nu för mig. Har fått det förklarat av doktorn att det är kroppen som ser det som en infektion som ska bekämpas. Kvittar hur många timmar jag sover eller vilar eller whatever. Känns som jag skulle kunna somna sittande var som. Är ju något som är enkelt att testa tex köp receptfria allergitabletter och ta i någon vecka (tips en på morgon och en på kväll) för att boosta kroppen. Gör det skillnad – gå och testa dig. Tips från pollencoachen till coachen 😉 Lycka till och hoppas du mår bättre snart! Kram Tina.

   • Karin
    10 april, 2018

    Det är nog olika. Min andning påverkad inte av pollen. Jag blir bara trött som du beskriver och får huvudvärk. Känner inte av det i näsa och ögon.
    Kan oftast träna som vanligt både inne och ute.

 • Åsa
  9 april, 2018

  Känner igen mig så mycket i vad du beskriver! Och ja, jag gillar personliga inlägg. Om du vill dela med dig tycker jag det är toppen. Det hjälper till att visa hur livet ser ut. Blir en mer balanserad bild av verkligheten.
  Kan det vara utmattningen som visar sig? Även om helgen har varit toppen så är det ändå påfrestningar om man inte är frisk.
  Oavsett så hoppas jag du får känna dig piggare snart.
  Ta hand om dig!

 • Therese
  9 april, 2018

  Ajdå, har du kollat järnvärdet o depåerna?

  • Madeleine Rybeck
   9 april, 2018

   Nej men har ätit järn sen förlossningen så borde ju öka, inte minska?

   • Therese
    9 april, 2018

    Om du inte blöder mkt så borde det inte vara det. Jag hade ett tag normalt hb men låga depåer som oxå gjorde jag var trött. Trodde att det skulle vara normalt att vara så trött när man var 2 barns förälder. Blödde inte mycket men hade en kopparspiral som gjorde att jag förlorade järn.

 • Malin - Lite Längre
  9 april, 2018

  Jag ska ju såklart egentligen inte försöka ställa någon diagnos, men det låter för mig som typiska symptom på sköldkörtelrubbning (hypo när msn fryser, har ont i huvudet och är oförklarligt trött). Googla symptomen och ta blodprov om du känner dig träffad på fler. Otroligt vanligt efter graviditet. Hoppas det går över snart hur som helst!

 • Birgitta
  10 april, 2018

  läser gärna denna typen av inlägg. För mig blir det mer en “verklig” person att se att alla har ups and downs. Däremot så hittar jag inte gilla knappen….

  • Madeleine Rybeck
   10 april, 2018

   Tack för feedback! Längst ner i inlägget finns gilla, kommentera, dela på Facebook. Syns bara om du klickat in på inlägget dvs tryckt på rubriken 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.