Back to home
in Löpning, Okategoriserade

En sorgens dag

  • 12 maj, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 4 Comments

Det har varit en sorgsen men underbar dag. Igår kväll förlorade vi en av våra allra närmaste familjemedlemmar och kvällen, natten och dagen har varvats mellan sorg, ilska, frustration, förvirring och många frågor om hur och varför. Att hantera dödsfall i familjen som vuxen är nog jobbigt men att försöka förklara för ett barn att en människa hon älskar inte finns mer är obeskrivligt smärtsamt. "Jag kommer aldrig att få träffa honom mer!". Nej, det kommer ingen av oss men vi lovar att han sitter på ett moln och väntar på att få äta glass med dig igen. Mitt älskade barn, varför kan jag inte skydda dig från sånt här?!Vi har sysselsatt oss hela dagen för att skingra tankarna och det har känts extra viktigt att verkligen leva, njuta och älska. Spendera tid tillsammans, se varandra i ögonen och kramas, mycket, ofta och länge. Jag skulle trots allt det ofattbara ändå säga att vi haft en av de bästa dagarna på väldigt länge. Dagen har innehållit precis allt som jag älskar med Halmstad och vårt sommarställe. Jag sprang en magisk tur på prins Bertils stig på förmiddagen. 14 km livsglädje, meditation och värme i hjärtat. Mina älskade mötte upp mig (hela löpningen finns på min instastory på instagram) och vi åt Sveriges godaste räkmacka på torget. Hem och pyssla lite i trädgården följt av en utflykt till havet med min stora tjej. Bad och lite picknick innan vi rullade hemåt till grill och middag i uterummet. Utomhustid alltså- rent balsam för själen! Nu sitter jag i vår trädgård med ett glas rosé och försöker lagra alla känslor. Ljuden, dofterna, smakerna och värmen i kroppen. Döden är på något sätt alltid närvarade och vaktar på oss, vi vet aldrig när och vem som står på tur. Men jag vill tro att kärleken tar oss igenom det och allt annat jobbigt och att vi genom att maxa vårt liv och vår tid här ändå kan känna att när den väl kommer så har vi inget att ångra. Det är det enda vi kan göra.Ikväll tänker jag fira och glädjas åt allt och alla som fortfarande finns här och jag får dela allt vackert med!

0
By Madeleine Rybeck, 12 maj, 2018
  • 4
4 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *