Back to home
in Bålträning, Okategoriserade

Träningstips- cirkelpass utan utrustning

 • 16 maj, 2018
 • By Madeleine Rybeck
 • 0 Comments
Träningstips- cirkelpass utan utrustning

Igår kväll var jag iväg till utegymet och hinderbanan här på Byttorp igen och körde ett pass. Jag känner mig redan lite modigare på hinderbanan och igår fixade jag hela armgången utan att tvingas släppa taget och hoppa ner (jäklar vad ont det gör i händerna!), så himla glad och nöjd! Nu när det är såhär varmt och härligt ute har jag ingen som helst lust att gå till gymet, jag har faktiskt inte varit där på över en månad. Jag skäms nästan men alltså allvarligt talat, jag vill inte vara inne en sekund i onödan! Dessutom är det svårt att gå iväg och träna dagtid nu när lillasyster nästan inte sover nånting längre, och kvällstid är jag inte så sugen, då är det knökfullt och varmt på gymet. Nä, att träna ute passar mig perfekt just nu!

Idag har jag varit ute och fotat ett reportage om just uteträning till en träningstidning, jag lovar att hojta när det kommit ut. Det fick mig dock att fundera lite på det här med olika övningar utomhus, med eller utan utrustning. I reportaget kommer jag att jobba med lite olika hemmatränings- utrustning såsom boll och band, men för den som inte har någon utrustning och ändå vill träna har jag här satt ihop ett litet pass.

Jobba med alla övningarna i en cirkel, 1 minut per station. När du kört hela varvet så vilar du två minuter, hämtar andan och dricker vatten. Sen kör du igen. Totalt 3-4 varv beroende på hur mycket du orkar. Glöm inte värma upp och varva ner!

 • Utfallssteg fram och bak dvs kliv med samma ben först fram, sen bak, sen byt ben
 • Armhävningar på en sten, ena handen på stenen, tryck ifrån byt hand på stenen så kroppen flyttar sig i sidled
 • Bensprattel på mage, hakan på händerna, raka ben, sprattla så snabbt du kan
 • Omvända burpees
 • Sidogående plankan, stå i hög planka, gå i sidled med både armar och ben
 • Upphopp/uppkliv på en bänk, vartannat ben
 • Dips från en bänk/stol
 • Kobran på mage (se nedan)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yRbyQRoCbIE&w=560&h=315]

Nästa vecka tänkte jag tipsa om ett roligt pass att köra om du har tillgång till ett platsbyggt utegym med stockar, handtag och rep! Har ni önskemål om pass framöver så kommentera gärna, ta chansen att få tips som passar just ditt hemmagym!

 

By Madeleine Rybeck, 16 maj, 2018
0 Comments
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck