Back to home
in Okategoriserade

Foten och knölen vid fotknölen

 • 16 juni, 2018
 • By Madeleine Rybeck
 • 4 Comments
Foten och knölen vid fotknölen

Jag opererade bort en fettknöl på min fot förra veckan. En knöl jag haft så länge jag kan minnas och som aldrig har stört mig förut. För några månader sen började den dock göra ont när skorna tryckte emot den, den satt just under fotknölen och var större än själva fotknölen så det var ju inte så konstigt att den liksom började vara till besvär när den växte mer och mer.

De öppnade upp och skrapade rent och sydde igen utan större besvär och jag såg fram emot att kunna ha vilka skor jag ville igen. De första dagarna gick bra och i tisdags fick jag börja träna igen, väldigt efterlängtat efter fem dagars vila. Jag har sprungit obehindrat hela veckan och hunnit med tre pass löpning och ett styrkepass, inga konstigheter alls.

I morse var foten ganska öm och jag fick trixa lite med skon för att den skulle sitta bra. När jag kom hem från passet var jag rejält öm och svullnaden var dessutom ganska röd. Efter ett samtal till 1177 blev jag skickad till vårdcentralen för behandling. Stygnen bort och tömma svullnaden som turligt nog endast var full med vätska (dvs blod). Dessutom fick jag antibiotika att äta en vecka och nytt löpförbud. Igen!

Visst gör det ont och sådär men mest irriterad är jag över att inte få träna, jag är i ett så bra flow nu och har massa motivation! Så typiskt. Dessutom retar jag mig lite på när de är så luddiga, jag frågade när jag kan börja träna igen och fick svaret "när det har läkt". Men när är det? Efter antibiotikan? När ärret inte är rött längre? När det slutat göra ont?? Jag tänker att jag börjar med att vila en vecka så får jag försöka göra en bedömning sen. Håll tummarna för att allt ser och känns bra då, jag vill inte förlora mer härlig SOMMARTRÄNING!

By Madeleine Rybeck, 16 juni, 2018
 • 4
4 Comments
 • UllisWeb
  16 juni, 2018

  Det kan vara en reaktion på stygnen så nu när de är borta kan kroppen få läka ifred. Inte helt ovanligt att man reagerar på dem. Men ta det lugnt tills såren slutit sig helt och ytterligare 3-4 dagar innan du frestar på såret så det inte går upp. Blodförgiftning är inte att leka med så undvik det är mitt tips… 😉

  • Madeleine Rybeck
   17 juni, 2018

   Tack för bra tips! Såret är stängt redan, det blev knappt ngt hål efter stygnen men hon petade lite mer hål för att vätskan ska få komma ut.

 • Kim
  17 juni, 2018

  Håller med om luddiga svar. Halkade av en stege förra sommaren (man ska aldrig måla fönster i sandaler!) och bröt ett litet ben i min vänstra fot. Inget gips, ben bandage, krycka, vila och den fina rekommendationen “belasta efter smärta”. Hade precis kommit över 12km spärren i löpningen och var INTE glad. Vaddå efter smärta? Har jag hög smärttröskel kanske jag börjar springa för tidigt.. eller tvärtom, vila för mycket så foten blir stel. Som tur är känner jag en fysioterapeut och min egen kropp så det löste sig ganska bra. Lycka till med läkningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck