Back to home
in Okategoriserade

Sommarlov och sommarträning

  • 19 juni, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Sommarlov och sommarträning

Sen i mitten av förra veckan har jag båda kidsen hemma för sommarlov. Stora tjejen har ju gått 15 h/vecka på förskolan i vår men nu väntar 10 veckors ledighet och vi har såklart beställt sol, värme, bad och massa kul. För att inte tala om glassätande, vi har beställt glassväder varenda dag! Sommarlovet började ju oerhört trist med begravning för barnens farfar men nu när den är avklarad så ser jag väldigt mycket fram emot sommaren. Det är också mina sista månader som föräldraledig, 1 september går jag tillbaka och jobbar igen och även om jag verkligen längtar så ska jag njuta av att vara ledig en hel sommar, det har inte hänt sen jag gick i grundskolan!

Vi har dragit igång sommarlovet med simskola för stora tjejen i två veckor. En gratiskurs som Borås stad bjuder på kallad Sommardoppet. Världens bästa grej faktiskt att ge alla barn möjlighet till vattenvana, alla har inte råd att låta sina barn gå i simskola men alla barn behöver kunna simma och detta är verkligen ett sätt att ge alla samma förutsättningar, jag hoppas alla tar den chansen! Vår tjej har varit ganska rädd för vatten men vi har tränat jättemycket och redan nu efter två dagar har hon vågat testa massa nytt på simskolan också, för mig är det superviktigt att hon (båda såklart men den lilla är ju inte riktigt där än) ska ha respekt för vatten men samtidigt känna sig bekväm med det och framförallt kunna hantera det dvs kunna simma och befinna sig i vatten utan att få panik eller bli skrämd. Vi kommer fortsätta även till hösten med målet att hon ska kunna simma innan året är slut.

När simskolan är slut hoppas jag på att kunna vara i Halmstad så mycket som möjligt. Att vara ensam dygnet runt hela veckorna med två kids känns lite tufft (jag säger det igen, heja alla ensamstående föräldrar, vilka krigare ni är!) men vi har vänner i Halmstad som också har barn i förskoleålder så vi har sagt att vi kan hjälpas åt att vakta och låta dem leka ihop så får vi båda två lite tid att tex sticka ut och träna en stund, får man en timme själv så orkar man liksom allt sen! Jag ser dessutom framemot att få ha mina föräldrar på besök ett par dagar och att sen åka upp till dem i slutet av sommaren för att fira min pappas födelsedag.

Min träningssommar tänker jag kommer bestå av en hel del löpning, några besök på utegymet och hinderbanan vid Galgberget plus att jag har tagit ner min 3D-matta och en medicinboll till stugan för att kunna köra styrka ute på gården. Jag har fortfarande bara varit till gymet en gång sen i mitten av april och planerar att hålla mig därifrån så länge vädret tillåter utomhusträning. Blir det regn så kryper jag ner i källaren på gymet i Halmstad, jag har sverigekort på Nordic Wellness och får därmed träna på alla gym så möjligheten finns där också. De sista månaderna har jag dock insett att jag inte alls behöver ett gym lika mycket som jag gjort förut, jag har andra behov för min styrketräning numera och prioriterar tiden utomhus och frisk luft.

Jag kommer såklart dela med mig av massa utetränings-inspo här i bloggen hela sommaren samt på min instagram så häng med om du också vill hålla i träningen över semestern och vill ha lite tips och inspiration!

Hur planerar du att träna i sommar? Ute eller inne? Löpning, gym eller annat? Kanske simma eller cykla? Vandra med familjen? Berätta gärna!

Lustig bild kanske i ett inlägg om sommarlov men jag är så himla lycklig över att vi fick klart mitt nya hemmakontor igår, det bara bubblar i magen när jag tänker på att jag snart får dra igång med jobbet igen. Den här perioden med ledigt har verkligen gjort susen för min motivation! 

By Madeleine Rybeck, 19 juni, 2018
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck