Back to home
in Okategoriserade

En midsommarhelg med extra allt

  • 24 juni, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Det har varit en lite overklig midsommarhelg. Jag kan inte minnas att vi nånsin haft tre dagar med strålande sol en midsommar faktiskt. Men å andra sidan, solen lyser alltid i Halmstad och det är ju förstås där vi har varit, vid vår sommarstuga. God mat, avkoppling, träning och umgänge, jag känner mig helnöjd och väldigt tacksam!

Vi åkte ner redan på torsdag kväll och jag gillar känslan av att liksom lura till sig några helgtimmar extra, att vakna på fredag morgon och redan vara på plats! Jag firade att min träningsvila pga foten var över med en härlig löptur på stranden följt av en skön frukost ute i solen. Därefter gick vi iväg för att klä midsommarstången på området innan vi gick hem för lite snabb lunch. Vi hoppades på att hitta blommor för att kunna göra kransar till eftermiddagens dans men det gick vi verkligen bet på, jag gissar att alla blommor redan gått åt till alla midsommarstänger, vi fick nöja oss med en liten bukett till middagsbordet. Nåja, det blev en mysig promenad i alla fall!

Efter dans runt stången, lekar och godisutdelning till barnen väntade midsommarbuffén och jisses vad vi var hungriga vid det laget! Jag hade gjort en Västerbottenpaj dagen innan och David hade rullat köttbullar, vi dukade upp sill, lax, prinskorv, färskpotatis, grönsallad och  stekta champinjoner och sparris. Givetvis fick Elsa fixa iordning en fin jordgubbstårta till efterrätt så det blev en väldigt traditionell midsommar gällande maten. Jag gillar på nåt sätt det, och just att det är så mycket fisk och grönsaker att välja på gjorde ju att jag inte ens tänkte på att jag skulle kunna vara lite begränsad av att jag inte längre äter kött. När barnen somnat njöt vi av ett glas vin i uterummet och sen somnade jag supertidigt medan David gick över till en granne och tog en whiskey. Alice har sovit väldigt illa flera nätter så jag var helt slut och min prioritering ligger alltid på att orka med barnen och ha tålamod med dem så det var lätt värt det att ta en tidig kväll!

Midsommardagen började som midsommarafton med en löptur, därefter dukade vi upp brunch och satt länge i solen och njöt. Det här med att ha en stuga vid havet där det nästan alltid är sol och leva den största delen av dygnet utomhus, det gör ju så himla gott för kroppen! Lite mer målning på stugan som vi hållit på med de sista helgerna (den har gått från grön till vit, tack och lov!) och sen gjorde vi en utflykt till Galgberget. Jag och kidsen hängde på lekplatsen medan David körde ett pass på hinderbanan och utegymmet där. Mer jordgubbar i solen och bli av med lite spring i benen, helt perfekt eftermiddagssyssla! Till middag njöt vi av grillat och den här kvällen orkade jag hålla mig vaken lite längre, någon fotboll var det däremot inte tal om, mer målning på schemat! Och vin för mig...

Idag började jag dagen med en skön promenad, en snabb frukost och sen gjorde vi klart det sista av målningen. Jag fick fram min 3D-matta och körde ett styrkepass på gården medan David målade, Alice sov middag och Elsa lekte med en granne, herre jösses vad det var välbehövligt! Det märks att jag mest har sprungit på slutet! En film från passet finns på min Instagram. Skönt att få det gjort i alla fall innan vi fixade lite lunch och sen rullade hemåt via två olika husvisningar. Himmel vad jag är sugen på att flytta till större nu, vi går verkligen PÅ varandra här..

Hur har ni haft det i midsommar? Hoppas ni haft en riktigt skön och solig helg!

0
By Madeleine Rybeck, 24 juni, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *