Back to home
in Filmade träningspass, Okategoriserade

Konditionsträning utan löpning och hopp

  • 26 juni, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Jag vet att ni är många därute som vill träna konditionen utan att springa. Antingen vill du inte, kan inte eller kanske tycker du inte det är roligt? Oavsett anledning så kommer här ett förslag på upplägg du kan göra för konditionsträning utan löpning och hopp.

Värm upp med en rask promenad eller 5 minuter på cykeln. Kör därefter 5-7 minuter rörlighet med fokus på att öppna upp bröstet, stretcha ut vader och baksida lår samt mjuka upp ryggen. Sen är du redo!

DSC00338Styrketräning utomhus

Passet bygger på att du jobbar på tid, du behöver därför ha en armbandsklocka eller ett tidtagarur till hands. Du jobbar i fem varv där det första och sista varvet är kortast, det mittersta längst enligt följande.

30 sek

60 sek

90 sek

60 sek

30 sek

Tiden är så länge du spenderar på varje station. Du har sex stationer vilket innebär att första varvet blir 6*30 sek långt. När du jobbar varannat ben så blir det alltså halva tiden per sida. Mellan varje varv har du en minuts vila.

DSC00336Styrketräning utomhus

Övningar

Step up på bänk/stol enligt ovan

Burpees utan hopp (första bilden högst upp)

Mountain climbers

Boxslag + armhävning (4 slag i luften, en armhävning, upprepa)

Bulgarian battling ropes (bild nedan)

Deck squat utan hopp (se film)

 

Lycka till och happy training!

DSC00332Utegym battling ropes

25
By Madeleine Rybeck, 26 juni, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *