Back to home
in Kost och recept, Okategoriserade

Intervjuad om känslobaserat ätande

  • 9 augusti, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

När det gäller kost och förhållandet till kost finns det en sak som styr mer än allt annat. Din förmåga att frikoppla din mat från dina känslor. Det är den enskilt viktigaste faktorn för att ha en sund och hållbar relation till din kost men det är långt ifrån lätt att äta med förnuftet istället för med känslorna!

Vanligt är att vi äter när vi behöver tröst, när vi är stressade, arga eller rastlösa. Beteendet är invant men beror i grunden på att olika hormoner stimuleras av "skitmat" och att dessa hormoner gör oss piggare, gladare och får oss att känna oss med energiska. Men hur hänger det ihop? Och hur kan vi påverka detta? Finns det andra sätt att uppnå samma känslor av tillfredsställelse?

I senaste avsnittet av Träningsglädje Talks intervjuar Sara Rönne mig om detta. Jag berättar hur hormoner, sötsaker och känslor hör ihop men vi pratar också om hur menscykeln påverkar oss, vår träning och suget efter sött. Dessutom pratar vi stress och varför det gör oss med sugna på dålig mat. Podden finns där alla poddar finns, tex i din podcast-app på telefonen, på Acast för Samsung och på Spotify. Hoppas ni får nytta av det!

0
By Madeleine Rybeck, 9 augusti, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.