Back to home
in Filmade träningspass, Okategoriserade

Ryggträning för bättre hållning

  • 10 augusti, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Att styrketräna handlar för mig om att ta hand om sin kropp och ge den bästa möjliga förutsättningarna för att vara stark, frisk och smärtfri så länge som möjligt helst hela livet! Jag har tränat mig igenom två graviditeter och klarat mig helt utan smärta i rygg och axlar trots växande mage och så småningom bärande och ammande av bebis i princip dygnet runt. Jag tror stenhårt på att styrketräningen räddade mig!

 

För er som jobbar på kontor är det också jätteviktigt att ge massa kärlek till ryggen. Stillasittande, lätt framåtlutad och med böjda ben, det finns ju inte mycket som slår det i slitsamhet i vår vardag! Dessutom blir vi väldigt korta i framsidan av kroppen, bröstmuskler och framsida axlar av att dels bära saker framför kroppen, dels sitta hopsjunkna med våra datorer och telefoner så ryggen har ett hårt jobb med att försöka balansera upp detta.

 

Här kommer fem bra övningar som hjälper dig förbättra din hållning och motverka problem. Gör dem så ofta du kan, helst en gång i veckan!

 

  1. Hög rodd med gummiband, stång eller i TRX som nedan. Tränar nacken och baksida axlar ffa.
  2. Låg rodd med smalt handtag, TRX, gummiband eller i en kabelmaskin. Tränar musklerna mellan skulderbladen samt övre delen av ländryggen.
  3. Chins/latsdrag, kan göra i maskin på gymmet eller med chinsband som hjälpmedel, träna de stora ryggmusklerna som går som händer från midjan och ut till utsidan av axeln.
  4. Rygglyft med latsdrag, stärker ländryggen men aktiverar också platsen och musklerna kring skulderbladen, romberna mm. Kan göras var som helst utan utrustning!
  5. Diagonallyft med pinne, perfekt övning för sig som även vill stärka och hitta kontakt med bålen!

 

DSC00357Styrketräning TRXDSC00361Styrketräning TRXDSC00362Utegym chins

0
By Madeleine Rybeck, 10 augusti, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *