Back to home
in Löpning, Okategoriserade

Fredagsfys- ett styrkepass med hantlar

 • 24 augusti, 2018
 • By Madeleine Rybeck
 • 0 Comments

Idag vaknade jag till ösregn här i Borås. Det känns helt okej, vi ska mysa inne hela dagen. Frukost på öppna förskolan och sen en sväng till biblioteket, det kommer bli toppen! Ikväll planerar jag att springa intervaller när min man kommer hem och antingen blir det ute eller så tar jag bilen till gymet, beroende på hur mycket det regnar då. Jag gillar att springa i regn men det får vara lite lagom, inte så att jag inte ens ser vägen framför mig, då har i alla fall jag svårt att fokusera på att ta ut mig ordentligt!

Min plan är att springa 10*400 meter, det är ett sånt pass jag ofta återkommer till. Det ger bra träningseffekt, är enkelt för hjärnan att klara av (när jag tar ut mig vill jag inte behöva hålla på räkna massa olika tider och antal!) och det går relativt snabbt att genomföra. Vill du också springa idag så kan du kopiera det passet, annars kommer här ett förslag på ett styrkepass som också ger en härlig fredagsfeeling. Du behöver bara ett par hantlar, that´s it!

10 min uv, tex crosstrainer/roddmaskin

4 set per övning, 15-12-10-8 reps med ökande vikt

1 minut vila mellan seten

 • Knäböj med hantlar vid axlarna
 • Marklyft med hantlar
 • Armhävningar/liggande hantelpress
 • Smal dubbel hantelrodd
 • Sittande hantelpress
 • Liggande press från pannan
 • Russian twist
 • Utrullning med hantlar
 • Plankan med benlyft upp och ut

Detta är ett tufft pass så ladda rejält med mat innan och fyll på efteråt! Räkna med ca 80 minuters träning, det är rimligt. Stort lycka till!

Bilder från en morgonpigg förra helgen i dimma och soluppgång

0
By Madeleine Rybeck, 24 augusti, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *