Back to home
in Kost och recept, Okategoriserade

Ingefärashot- boosta immunförsvaret

  • 12 september, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 2 Comments

Det är förkylningstider och det snoras och hostas högt och lågt! Jag är själv drabbad sen ett par dagar och resten av familjen har varit dåliga i snart två veckor. Jag hoppas verkligen att mitt går över snabbare än så! För att boosta immunförsvaret är det klokt att se över sin kost och tillföra extra vitaminer och antioxidanter för att undvika att bli sjuk. När du väl blivit sjuk kan du inte göra så mycket för att bli frisk snabbare förutom att vila och hålla dig varm samt dricka mycket vatten, men det finns massor att göra för att stärka immunförsvaret och förebygga!

I helgen jobbade jag och mitt Team At Core på Prana festival i Göteborg och i vår monter bjöd vi på ingefärashot. Det var otroligt populärt! Dels för att vår stora tjej agerade säljare på lördagen och lockade in precis varenda kotte som gick förbi (japp, hon fick betalt sen faktiskt och blev helt överlycklig över det!) men säkert också för att det är såna tider nu att många blir sjuka och då vill vi göra det vi kan. Och ingefära is the shit i det läget!

Jag rekommenderar alla att ta en liten shot varje morgon, tänk typ ett snapsglas. Det tar ca 30 minuter att laga drycken och du får ut en stor flaska som räcker två veckor för en person så det är värt tiden! Förvara den i kylskåp i en glasflaska så håller den sig fräsch. Receptet nedan kommer från min kokbok Fitnesscoachens funktionella, den hittar ni såklart i min webbshop.

Recept 1 liter ingefäradryck

1 liter vatten

1/2 dl honung

1 hackad röd chili

200 g riven/hackad ingefära

2 citroner

Värm vattnet till 60 grader och låt ingefäran och chilin dra i det under 20 minuter.

Sila av och låt svalna en stund. Rör ner honungen och pressa i citronen, sila igen.

Klart! 

1
By Madeleine Rybeck, 12 september, 2018
  • 2
2 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *