Livsinspiration,  Löpning,  Okategoriserade

Ledig helg och tips på intervallpass

Det har varit tre fullspäckade men fantastiska dagar! Jag älskar min lediga helger när jag verkligen hinner slappa, hänga med familjen och träna, allt sånt som gör att jag laddar batterierna och kommer tillbaka supermotiverad och laddad på måndagen. De veckorna känner jag aldrig någon måndagsångest, när balansen mellan vila och arbete fungerar.

Kanske är det ett tips till dig som ofta slåss med att måndagarna känns jobbiga, se över din återhämtning på helgen?

Jag startade fredagen med en långpromenad runt sjön. Jag älskar att bara gå och låta tankarna varenda medan solen går upp, det är som att ha första parkett till ett magiskt skådespel, olika varje gång men lika himlastormande vackert!

Sen åkte vi ner till Halmstad i fredagskväll efter att jag haft veckans sista PT- kund på gymet. Det var mörkt och snöade blötsnö i sidled så resan tog sin lilla tid. När vi kom fram var vi alla ganska trötta så vi åkte förbi och hämtade pizza som vi sen satt i vår dubbelsäng och åt alla tre (minsta fick tyvärr inget, så hårt är livet när man är bebis...). Stora tjejen tyckte det var väldigt spännande att få sitta i sängen och äta direkt ur kartongen, tänk ändå så lite som krävs för att skapa något mysigt av en annars ganska trött kväll!

 

Lördagen började jag med ett intervallpass på löpbandet, riktigt svettigt men jag hade massor av energi och njöt verkligen av att ta i. Att springa intervaller är verkligen bara roligt de dagar man är stark och pigg, för lite mat, sömn eller nåt annat gör det fruktansvärt tufft mentalt! Jag körde sju varv på en stege som var fem minuter lång. Första minuten väldigt lätt (rask promenad) och sen ökade jag varje minut från lätt jogg till överfart sista minuten. Inklusive upp- och nedvarvning landade jag på 45 minuter, helt perfekt start på dagen!

Ni får en annan bild från förra veckan, löpband är inte så kul att fota. Denna soluppgång däremot! <2

På förmiddagen satt jag i styrelsemöte med styrelsen för vår stugförening, vi ska dra in fiber där nu och det är en del praktiskt kring det. Dessutom var det dags för vattenavstängning för vintern och allt måste vara iordning. Jag gillar styrelsearbete, det känns som att man gör nytta!

 

Efter lunch åkte vi iväg till Rowico för att kolla in deras stora utförsäljning. Vi håller ju på planera allt inför flytten och hittade ett jättefint soffbord samt en fin låg byrå till matsalsdelen, de fick följa med hem ihop med en hög golvkandelaber och en liten buddah. Bilder kommer på mitt inredningskonto på instagram, maddes_paradis, det kan ni följa om ni vill se hur det går för oss med inredning och renovering av vårt nya hus!

Vi gick ett varv på Hallarna också och fikade på Östras, ni vet de som bakar så gott bröd?! De gör tydligen hyfsat (hmm, läs extremt!) gott fika också, åh vad vi mumsade! Lyckan i en liten tjejs ögon när hon inser att det finns ROSA dammsugare (japp, hon är en liten tant, älskar dammsugare) och hon kan få både en sån och en kopp varm choklad. Oslagbart! Jag njöt av en bägare med vit och ljus chokladmousse, den var inte heller dum.

 

Igår söndag struntade jag faktiskt i morgonlöpningen. Det var så attans kallt ute och jag frös bara jag tittade ut. Istället låg vi kvar länge i sängen alla fyra och kollade på TV och bara slappade. Klockan 9 släppte jag platserna till Move & relax och satt då vid datorn en stund för att kolla så allt tekniskt fungerade, superkul att det bara rasade in anmälningar! I nuläget har vi två platser kvar, det blir spännande att se när de går åt också.

 

Move & relax gör jag med duktiga Maria, hon är en sann inspiration i att leva i nuet och ta sig iväg från det klassiska ekorrhjulet. Jag är så stolt över att ha henne i mitt team! 

När vi stängt av vattnet i hela området var det inte mycket annat för oss att göra än att rulla inåt landet igen. Vi stannade hos Davids mamma och åt lunch, sen fick vi barnvakt en timme och kunde springa ihop. Det har inte hänt sen i somras så det var verkligen efterlängtat och mysigt. Innan barnen kom tränade vi nästan alltid ihop, både på gymet och i löpspåret men nuförtiden är det inte så lätt att få till så jag uppskattar verkligen de gånger det blir av.

Vi sprang en runda på ca 9 kilometer, mycket stig och skog, en del grusväg. Min man som är ganska pratglad av sig pratade konstant de första kilometerna, då var jag mest flåsig och kämpade för att komma igång, sen när jag var varm och det började gå lätt så började han vara trött och då tystnade han. Haha, snacka om att vi är olika, jag blir starkare desto längre jag sprungit!

 

Vi avslutade söndagen hemma i soffan och jag somnade som en sten klockan 21, jag avskyr verkligen omställningen från sommartid till vintertid och är oftast helt förstörd den första veckan. Dessutom vaknar ju barnen tidigt som attan, de kan inte riktigt uppskatta detta med att få sova en timme längre...

 

Hoppas ni har haft en härlig helg!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *