Back to home
in Debattinlägg, Frågor och svar, Okategoriserade

Träning vid halsont- hur ska man tänka?

 • 2 november, 2018
 • By Madeleine Rybeck
 • 4 Comments

Jag vaknade med lite halsont idag, precis lika ovälkommet som alltid! Lilla tjejen har varit krasslig i veckan så det är inte konstigt om jag blir sjuk också men jag gör det jag kan för att hålla det på avstånd. Håller mig varm, är noga med sömnen, dricker mycket vatten, tar min ingefärashot varje dag. Det finns inte så mycket mer att göra, jag förlitar mig på att mitt starka immunförsvar ska göra det kortvarigt.

Det blir förstås ingen träning när jag är krasslig men min morgonpromenad ville jag inte missa, att röra sig är inte farligt, det är pulshöjande träning och maximal ansträngning som ska undvikas. Lite frisk luft har ingen dött av, ofta är vi så himla rädda för att överanstränga oss vid känningar i kroppen, det är nästan så vi inte vågar gå mellan köket och sängen utan att oroa oss för att få hjärtmuskelinflammation! All typ av pulshöjande träning är såklart helt uteslutet, även tuffare styrketräning men att tex ta en lätt promenad med hunden eller göra några bålövningar i vardagsrummet går bra, lite frisk luft ger ofta ny energi och får oss direkt att känna oss piggare.

 

På tal om frisk luft! Jag vill tipsa er om att Samantha i mitt team har skapat en novemberutmaning just på temat frisk luft. Kolla in den här och häng med, den passar alla!

180407-webb-166

Foto Madeleine Wejlerud

Det är så skönt ute fortfarande, varmt och behagligt i luften! Visst regnar det en del och mörkret är inte min bästa vän men jag är tacksam så länge minusgraderna håller sig borta. Idag var det alldeles svettigt att gå i endast underställ och tunn dunjacka, jag hade klarat mig med en av mina löparjackor trots att jag strosade i sakta mak. Hösten kan gärna få fortsätta såhär!

 

Nu väntar lite PT-jobb i eftermiddag ute i Dalstorp och sen är jag ledig hela helgen. Jag hoppas på att kunna springa men det beror såklart på hur halsen utvecklas. På måndag börjar min novemberutmaning Maddes 3 snabba och det är ett stort gäng som hänger med, så himla kul! Nyttiga, snabba och enkla recept för att må bättre, bli piggare och undvika sötsug och hunger mellan målen. Jag ser framemot att följa alla deltagares utveckling under månaden.

 

Ha en skön helg nu gänget!

180407-webb-176

Foto Madeleine Wejlerud

 

 

0
By Madeleine Rybeck, 2 november, 2018
 • 4
4 Comments
 • samanthalouisefernandez
  2 november, 2018

  Aldrig träna med halsont!! Men frisk luft är bra för alla! Hoppas du klarar dej!

 • Mellan raderna
  2 november, 2018

  Hur skulle du tänka om du haft lite halsont ett par dagar, men nu är det så gott som borta, du känner bara av det ytterst lite. Hade du vågat dig ut och löpträna då? Jag tycker ofta man hamnar i såna där “mellansituationer” som är svåra att bedöma. Visst ska man ta det säkra före det osäkra, men ibland är man bara så där galet träningssugen och vet kanske också att det är sista chansen på länge att få träna… ja du vet säkert hur det känns;)

  • Madeleine Rybeck
   2 november, 2018

   Då skulle jag testa något som inte är så pulshöjande först, kanske ett lättare styrkepass? Alternativt om du fixar att jogga med väldigt låg puls, det beror på hur bra kondition du har om det funkar. 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.