Back to home
in Debattinlägg, Kvinnohälsa, Okategoriserade

Mia Skäringer- No more fucks to give

  • 22 november, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 1 Comments

I söndags var jag och min man i Göteborg och såg Mia Skäringers nya föreställning No more fucks to give. Det var en magisk och omtumlande avslutning  på min yogahelg men jag älskar verkligen Mia och att hon orkar ta fighten för oss alla!

Jag hörde vid insläppet att det var 3% män i publiken. Otroligt sorgligt, vi behöver alla detta precis lika mycket och budskapet i föreställningen berör både kvinnor och män, jag önskar verkligen att fler män skulle ta sig iväg och titta på denna istället för att fortsätta hävda att de "faktiskt är bra män". Oväsentligt om du inte också agerar och tar ansvar!

Föreställningen var nästan 2,5 timme lång, de sista 45 minuterna hade jag andan i halsen varje gång en scen tog slut "det är väl inte slut än!?", jag ville verkligen bara ha mer! Mer av stämningen (vilken jävla power när så många kvinnor samlas!), mer av budskapet, mer av Mias sång (who knew att hon var en sån jävel på att sjunga?) och mer av hela känslan. Att vara ostoppbar. Så kändes det när jag satt där och när jag gick därifrån.

Ostoppbar.

No more fucks to give varvar högt och lågt, humor- allvar, sång- dans-prat, igenkänning- gemenskap, tårar-skratt. Mia berör med sin verklighet och sina erfarenheter som hon delar med så många andra kvinnor (japp, även jag) och när musikvideon till Tänd alla ljus rullar upp med Mia, Silvana Imam, Linnéa Claesson, Helena Bergström och många fler så får jag gåshud över hela kroppen. Så många starka kvinnor, sån skillnad vi kan göra när vi går ihop.

Jag rekommenderar föreställningen varmt till alla som vill få eller redan fått ett uppvaknande. Och du, ta med din man!

1
By Madeleine Rybeck, 22 november, 2018
  • 1
1 Comment
  • Lena Kimsson
    1 december, 2018

    Finns inget att tillägga förutom att jag vill skryta med att min man kom med förslaget att se föreställningen. Vi var där och tog även med vår tonårsdotter. Öppningen var möjligen lite väl grov, tänkte jag först, men tänkte sen att ja fy fan för det är just grovt som övergrepp är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *