Back to home
in Kost och recept, Okategoriserade

Rawfood-bollar med juliga smaker

  • 24 november, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 2 Comments

Idag har vi satt igång på allvar med julbakandet. Vi tjuvstartade i torsdags med att baka pepparkakor men nu är det på riktigt, vi har bakat hela eftermiddagen! Jag gillar att starta julen helgen innan första advent, jag kan aldrig riktigt vänta och egentligen, varför ska man? Det är ju tiden innan jul som är mysigast, sen är den över och vips ska allt pynt bort igen.

Jag ville göra några olika rawfood-bollar med juliga smaker och funderade en stund på vad jag skulle välja. Pepparkaka och choklad är ganska givet, sen tänkte jag på apelsin men jag gillar egentligen inte det förutom just i riktig apelsin så jag bestämde mig för at köra på något helt annat istället.

Den tredje smaken fick därför bli lime och ingefära. Den dekorerade vi sen med kokos, bollarna med pepparkakssmak dekorerades med hasselnötter och chokladbollarna förstås med kakao. Jag använde samma grundrecept till alla tre innan jag smaksatte 1/3 med varje smak.

Recept rawfood-bollar med juliga smaker

Grundrecept rawfood-bollar

4 dl urkärnade dadlar

2 dl cashewnötter

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl sötmandel

 

Rawfood-bollar med pepparkakssmak

1/3 grundrecept

1/2 påse pepparkakskrydda

1/2 dl hackade hasselnötter

Blanda grundsmeten med pepparkakskryddan, rulla i hasselnötterna

 

Rawfood-bollar med ingefära och lime

1/3 grundrecept

1 tsk limesaft

2 tsk finriven ingefära

1/2 dl kokosflingor

Blanda grundsmeten med lime och ingefära, rulla i kokos

 

 

Rawfood-bollar med chokladsmak

1/3 grundsmet

2 tsk kakao till smeten

1 tsk kakao till dekoration

Blanda grundsmeten med kakao, rulla i resterande kakao

 

1
By Madeleine Rybeck, 24 november, 2018
  • 2
2 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *