Back to home
in Livsinspiration, Okategoriserade

Prioritera dagsljus!

  • 26 november, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Nu är verkligen vintern på gång! I helgen fick vi lite snö här och idag visar termometern flera minusgrader och frosten ligger tjock både på hustak och bilar. Jag sa till min man imorse att "nu börjar det, den hör jobbiga perioden då man bara går runt och fryser!"

Jag är ingen vintermänniska, hade jag möjlighet skulle jag bo utomlands utan att tveka. De dagar då det är -2 grader, klarblå himmel och lagom med snö så är det ju underbart men det händer ju inte mer än en handfull gånger varje vinter så det går liksom inte att leva på! Igår var en sån dag, jag sprang långpass ihop med Samantha och allt var verkligen perfekt men ja, för det mesta är det bara kallt och mörkt.

Jag har därför en lite annan strategi för min träning nu än jag haft under hösten. Istället för att träna innan frukost kommer jag försöka lunchträna så ofta jag kan. Jag har ju möjligheten att styra mina tider mycket själv och vill få en stund utomhus i dagsljus varje dag, jag tror det kommer göra nytta för min energi över vintern!

Ibland hör man folk som säger "ut och tanka D-vitamin!" nu på vintern men det kan vara bra att veta att solen tyvärr är för långt borta för att ge oss någon D-vitamin vinterhalvåret. Ljuset däremot och frisk utomhusluft gör såklart nytta ändå. Är det vitaminerna du vill åt rekommenderar jag alltid ett tillskott oktober-mars.

Med det sagt, fundera gärna över dina rutiner nu i vinter, kan du anpassa dem på något sätt för att få chans att vara utomhus när det är dagsljus? Jag tror vi har mycket att vinna på det!

 

031818Vinterlöpning_4

0
By Madeleine Rybeck, 26 november, 2018
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *