Back to home
in Lifedesign, Livet, Okategoriserade

Min nya morgonrutin

 • 6 december, 2018
 • By Madeleine Rybeck
 • 3 Comments
Min nya morgonrutin

Jag har en ny morgonrutin! Jag är en riktig rutinmänniska, älskar när alla dagar följer samma struktur och så fort jag gjort något mer än två gånger i en följd så kallar jag det en rutin. Nu har jag gjort samma procedur varje morgon denna vecka dvs fyra dagar i rad och jag hoppas verkligen att detta är en ny rutin på riktigt!

Vad är det då jag har gjort? Jo, jag har vaknat klockan 5, smugit upp före alla andra, kokat en stor kopp te och satt mig vid datorn. Sen har jag ägnat en timme åt att förbereda dagen, gå igenom vad som ska göras, svarat undan en del viktiga mail, sett över dagens julkalender i min webbshop och förberett dagens julklappserbjudande (jag kör upp till 50 % rabatt på en vara per dag hela vägen fram till jul!). När en timme har gått har jag bytt om från morgonrocken till tights och sport-bh och sen har jag rullat ut min yogamatta.

Därefter har jag ägnat 30-45 minuter åt att yoga! Jag har en månadsprenumeration på Yogobe och testar olika pass varje morgon, ungefär när jag är klar med passet så har lillan och därmed också min man vaknat och gjort mig sällskap. Då har vi suttit i soffan en lång stund och bara tittat på lilla fröken som härjar runt, klättrar, river ut alla leksaker osv. Vid åtta vaknar stora tjejen oftast och då äter vi frukost ihop innan dagen börjar på riktigt.

Förstår ni hur underbar den här morgonrutinen är för mig?! Jag är en sån inbiten morgonmänniska, jag jobbar otroligt effektivt då, jag älskar tystnaden, mörkret och att få vara helt för mig själv. Några av er tycker säkert att jag är galen men för mig är detta drömmen.

Vad är det som har förändrats då de sista dagarna, varför har jag inte alltid gjort detta? Jo, lillan har äntligen börjat sova bra på nätterna. Vi var på BVC förra veckan och beklagade oss över att hon 1. äter så dåligt, vi får locka och lura i henne maten varenda måltid. Tröttsamt! 2. sover rätt dåligt. Somnar i ok tid men vaknar ofta på natten och sen är vaken från klockan 5 och vägrar somna om. Dessutom sover hon oftast bara 2*30 minuter under dagen vilket gör att hon är helt slut hela dagarna. Jag tror allvarligt talat att ungen fattade vad vi sa för sen dess har hon ätit så mycket bättre, vi tog bort vällingen på natten vilket också gjorde att hon slutade vakna på nätterna, helt utan fight, och sover till närmare sju på mornarna. Ett sånt jäkla mirakel för trötta föräldrar!

Håll nu tummarna för att jag får fortsätta med den här morgonrutinen ett tag till, jag bara älskar den och vilken harmoni den ger mig!

By Madeleine Rybeck, 6 december, 2018
 • 3
3 Comments
 • Malin - Lite Längre
  6 december, 2018

  Oj, låter verkligen superskönt! Snacka om vardagslyx liksom.

  • Madeleine Rybeck
   7 december, 2018

   Ja det är så himla skönt! Jag fattar ju att det inte kommer vara för alltid men just nu njuter jag, även idag är jag uppe tidigt och barnen och maken sover, älskar denna tid! <3

 • Carro
  10 december, 2018

  Har också under perioder kört yoga på morgonen och det är så fantastiskt skönt men har helt tappat det och är just nu så enormt trött jämt att jag inte fixar att skippa en timmes sömn för att yoga…. Hatar verkligen denna årstid… förhoppningvis blir det bättre närmare våren och om jag då får in rutinen igen så kanske den sitter till nästa höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck