Back to home
in Lifedesign, Livet, Mammaliv, Okategoriserade

Min födelsedagshelg

  • 17 december, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Min födelsedagshelg

I helgen fyllde jag år, hurra för mig! Jag tycker det är mysigt att fylla år eftersom det ofta innebär mer tid med familjen och att hitta på lite roliga saker men eftersom jag inte fyllde jämnt så gjorde vi ingen stor sak av det i övrigt. Min man bakade scones till frukost som vi åt med Nutella (herregud så gott!), sen sprang jag en sväng innan lunch och njöt av snön som fallit under natten.

I det där stora röda paketet gömde sig fantastiska tallrikar från Mateus. Älskar det märket! 

Efter lunch åkte vi till Göteborg för att gå på Jul på Liseberg. Det är verkligen supermysigt och ännu mysigare sen vi fick barn! Varm choklad, brända mandlar, några karuseller för stora tjejen och bara att långsamt gå runt och kolla på alla prylar i alla små montrar, ett perfekt sätt att spendera en eftermiddag.

Det var en hel del folk på Liseberg men inga direkta köer till karusellerna

Tomten höll ställningarna i sin verkstad

Varm choklad, finns det något juligare? 

Väl hemma igen lagade jag en magiskt god fisk- och skaldjurssoppa med saffran och sen fikade vi Vargens kalastårta som stora tjejen bestämt att vi skulle baka ur Bamses bakbok. Den gick ner utan krusiduller!

I övrigt har helgen bjudit på mer löpning, i lördags sprang jag min terrängrunda mellan sändningarna från världscupen i längdskidor, lördagkvällen ägnade jag åt att dricka vin och planera innehåll för mitt nya projekt som sätter igång i mitten av januari. Maken var på julbord med jobbet så jag hade en helkväll för att bara fokusera på mig och då väljer jag nästan alltid att jobba. Jag är så himla peppad på detta nya!

För att fortsätta på samma spår och prata mat så måste jag få berätta om fredagens middag. Alltså herregud! Jag var ganska fantasilös och visste inte riktigt vad jag skulle laga men så föreslog min man risotto och det var verkligen länge sen, jag har faktiskt aldrig lagat det hemma men älskar att äta det på restaurang. Handlade på mig räkor, avioriris, svamp och lite annat och gick loss i köket, och vilket succé det blev! Tänk ändå vilken lyx det är att få äta och njuta av så god mat? Jag var sjukt stolt över den rätten, recept kommer framöver.

Så kan en helg se ut om den består av massa god mat, en del träning, tid med familjen och en födelsedag att fira.

Vad har du gjort i helgen?

Älskar Liseberg på kvällen!

 

 

By Madeleine Rybeck, 17 december, 2018
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck