Back to home
in Livet, Mammaliv, Okategoriserade

Julen 2018

  • 26 december, 2018
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Julen 2018

God morgon gänget!

Det är annandag jul och jag sitter ensam uppe och skriver, klockan har inte slagit fem på morgonen än. Min bästa tid som ni vet! Jag tänkte sammanfatta julen såhär långt, vi har haft härliga dagar och njutit av god mat och massa tid tillsammans. Egentligen det allra viktigaste med julen om du frågar mig!

Eftersom julafton låg på en måndag i år kändes det som en väldigt lång julhelg, den började ju egentligen redan på lördagen. Vi hade sparat matlagningen till dagarna innan eftersom det fanns tid till det och lördag och söndag ägnades åt att fixa iordning allt vi skulle ta med. Vi firade julafton hos min svärmor tillsammans med min mans syster och hennes fästman.

Det är första året som jag är vegetarian så jag var väldigt peppad på att laga massa rolig vegetarisk julmat. Under helgen blev det därför både griljerad kålrot, brysselkål med rostade hasselnötter, en rödbetsdipp med fetaost, en grönkålssallad med ädelost och valnötter samt morotsbollar som min man gjorde efter ett recept vi brukar göra biffar av.

Rårivna rödbetor, kokta vita bönor, fetaost och kryddor. Simpelt och jättegott!

Riven morot, riven ost, kokta röda linser, ägg, ströbröd och kryddor, då blir det såhär gott!

Lång tid i ugnen men ändå kul att ha en "vegetarisk julskinka" på julbordet. 

Jag hann träna en del under helgen också, på lördagen sprang jag intervaller på gymet med en himla fart i benen. Älskar att ha pigga ben, vilken känsla det är! Jag bara sprang och njöt även om intervaller såklart alltid är slitsamt och flåsigt, annars höjer man ju tempot direkt...

Nya korta tights från The coreshop, perfekta för löpning

På söndagen hade jag bokat ett långpass med Samantha. 15 kilometer härlig löpning med massa surr och snack. Även nu hade jag pigga ben, ännu mer tacksam för detta!

Precis såhär pigg och stark kände jag mig hela vägen! Bilden är tagen efter 13 km vid Ramnasjön här i Borås

På söndagskvällen hade vi sedan uppesittarkväll och vi lät stora tjejen sitta med nästan till halvtio, oj så nöjd hon var! Tänk att hon är så stor nu att det både går och är roligt att ha henne med, jag fattar inte var åren tog vägen. Min stora tjej! <3

Julaftonsmorgon började jag tidigt på gymet, när jag kom dit strax efter kl 6 var det en tjej där som redan hade tränat och duschat, imponerande! Jag blev lite extra peppad av henne och att det finns fler morgonpigga människor som vill träna på jul så jag drog av ett riktigt bra pass för ben, rumpa och bålen. Tänk vad vi kan inspirera varandra bara genom att leva genuint!

Sen bar det då av mot julfirandet hos svärmor och såhär blev min jul-outfit i år. Himla nöjd om man får säga det själv!

 

Julmaten där nästan hälften faktiskt var vegetariskt. Känner mig väldigt nöjd över det! 

Till dessertbordet, som vi mumsade från medan vi tittade på Kalle Anka, hade vi gjort en brietårta. Det var exakt lika gott som jag hade föreställt mig! 

Är det någon som ser vad de konstnärliga pepparkakorna föreställer? 😉 

Efter Kalle Anka blev det julklappsutdelning, stora tjejen läste på alla paket och delade stolt ut dem till rätt ägare och sen ägnade vi kvällen åt att leka med allt det nya, kolla sista avsnittet av julkalendern och fika lite mer från dessertbordet.

När vi gick och lade oss (jag lade mig samtidigt som henne kl 21, hej kvällstrött, lade hon armen runt min hals och sa "tack för allt jag fått och för världens bästa julafton!". Jag tror inte det finns något som kan göra en så glad som att se sitt barn så nöjd och tacksam!

På juldagen vaknade jag pigg och utvilad. Vi sov över hos svärmor allihop och därmed delade jag, min man och stora tjejen säng, vilket kan bli rätt så varmt och jobbigt med en sparkande sexåring intill men för mig fungerade det utmärkt. Min man fick någon spark i huvudet under natten dock... det var så underbart att se min lilla (stora!) tjej så nöjd under julafton, hon fick bl a ett stort häststall med massor av prylar som hon byggde på under kvällen och sen lekte med alldeles förundrad.

Efter frukost stack jag och maken iväg på en löptur för att få lite frisk luft och låta julmaten landa lite i magen. Vi tassade fram i strålande sol, någon plusgrad och helt fantastisk natur, jag älskar att springa i skogen och David tog mig med på några slingrande stigar i skogarna där han växt upp. Så himla mysigt! Även om det händer väldigt sällan så älskar jag verkligen när vi kan springa ihop. Med två småbarn blir det ju inte så ofta vi kan lösa det praktiskt men nu hade vi både farmor och faster som kunde vakta tjejerna och då han vi med en lagom tur på sju kilometer. Jag kommer leva länge på den!

Efter lunch åkte vi vidare för juldagsfika hos barnens gammelfarmor, ännu mer bullar, kakor och godis. Tur det bara är jul en gång om året, annars hade nog tänderna trillat ut för länge sen! När vi kom hem igår kväll var vi så mätta och trötta att vi nöjde oss med lite yoghurt till middag. Sen spelade vi nya julklappsspelet Häxans charader innan vi landade i soffan för en tidig kväll.

Idag laddar jag för ett intervallpass och sen blir det nog mer charader, mer häststall och att pyssla med de andra julklapparna. Julen är verkligen till för barnen och jag njuter av att hinna spendera dagarna med dem.

Hoppas ni haft en riktigt mysig jul!

 

0
By Madeleine Rybeck, 26 december, 2018
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram API currently not available.