Back to home
in Kost och recept

Recept på vegetarisk pastasås med ärtpasta

  • 15 januari, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Emellanåt tröttnar jag som de flesta andra på de rätter jag snurrar på i vardagen, jag äter väl ungefär 10 olika rätter regelbundet och försöker variera mig så gott jag kan däremellan. Häromdagen hittade jag ärtpasta i affären och tänkte att det skulle vara roligt att testa. Ärtpasta har väldigt bra näringsvärde, ärtor är fulla av nyttiga vitaminer och mineraler samt innehåller en hög halt fibrer. Dessutom är proteinmängden mycket högre än i vanlig pasta och för dig som är vegetarian eller vegan är det ett bra val för att få i dig tillräckligt med protein över dagen. Pastan är dessutom naturligt glutenfri, den innehåller ju bara ärtor och vatten!

Förra veckan testade jag att laga pastan med kikärtsbiffar. Det blev ingen jättehit, biffar blir lätt lite torrt och pastan smakade då inte så mycket. Igår gjorde jag istället en krämig pastasås och hällde över och nu snackar vi, mycket bättre! Ärtpasta luktar ganska mycket ärtor men jag kan egentligen inte säga att det smakar så mycket ärtor. Lite mer som fullkornspasta skulle jag säga att det smakar även om det var många år sedan jag åt det nu så minns jag ungefär konsistensen. Jag kommer definitivt att köpa det igen för att variera kikärtspastan och sojabönspastan med.

Recept vegetarisk pastasås med ärtpasta

4 portioner

200 g ärtpasta

1 hackad rödlök

120 g champinjoner

1 stor paprika

6 soltorkade tomater, hackade

2 dl havregrädde, denna är otroligt krämig- rekommenderar!

2 pressade vitlöksklyftor

Salt, peppar

50 g fetaost 16 %

Koka pastan enligt anvisningar. Stek löken i lite olja tillsätt svampen och låt den få färg. Krydda och pressa över vitlök. Hacka paprikan och tomaterna och rör ner, häll över grädde och låt puttra 5 minuter. Smula över fetaosten vid servering. Servera med en grönsallad.

Näringsvärde per portion

400 kcal, 35 g kolhydrater, 25 g protein, 18 g fett

0
By Madeleine Rybeck, 15 januari, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *