Back to home
in Kost och recept

Nyttig chokladkaka på 4 minuter

  • 4 februari, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Nyttig chokladkaka på 4 minuter

Vet ni vad jag just gjort? Jag fixade en superenkel och nyttig chokladkaka på bara fyra minuter. Jo, det är helt sant! Kakan är utan raffinerat socker och dessutom innehåller den massor av nyttigheter. För jag tycker det är lika viktigt att prata om detta, vad maten vi äter GER oss istället för att bara fokusera på vad vi INTE får i oss. Många väljer bort så mycket, inget socker, inga kolhydrater, inga tillsatser, inget som är gult, inget fyrkantigt (ok jag överdriver…) men glömmer att prata om vad maten ger i form av näring. Denna kaka är utan raffinerat socker men det ger också massa nyttigheter i form av bra fett, protein och hälsosamma kolhydrater.

Du kan äta den varje dag om du vill, om du inte tröttnar såklart. Kanske kan du variera tillbehör? Andra bär, frukt, hackade nötter? Jag kan också tänka mig att den blir god med päron i, istället för bananen. Prova dig fram!

Recept nyttig chokladkaka på 4 minuter

2 portioner

1 mogen banan

1 ägg

2 msk kakao

1 nypa vaniljpulver

100 g blåbär, kokosflingor 

Mixa banan, ägg och kakao med en mixerstav till en slät smet. Häll upp direkt i portionsformar och kör en i taget i micron 1,5 minut på full effekt. Servera med tillbehören. Smaklig måltid! 

Näringsvärde per portion

176 kcal, 16 g kolhydrat, 7 g protein, 9 g fett

1
By Madeleine Rybeck, 4 februari, 2019
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram API currently not available.