Back to home
in Livet, Test, Träning

Igång med träningen igen

  • 7 februari, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Äntligen är jag igång igen! Jag låg ju däckad i magsjuka i helgen, blev dålig lördag kväll och var sen helt sänkt även söndagen, sen har jag känt mig tom på energi hela veckan faktiskt och inte alls haft någon lust att träna. Igår testade jag ett lugnt styrkepass för överkroppen och det kändes okej så idag fick det bli lite löpning.

Det är total isbana ute plus att det har tinat så det är som en tvättbräda ungefär så det enda alternativet var löpbandet. Där springer jag endast om jag får springa intervaller, annars dör jag av tristess efter 17 sekunder, så lugna intervaller fick det bli.

Men jisses så tungt det var! Jag körde 10*2 minuter med en minut gåvila mellan varje, ett pass som inte kräver så mycket varken mentalt eller fysiskt av mig men ändå fick jag slita för varje steg. Oftast brukar det släppa efter 2-3 intervaller och börja kännas lättare, det är som att jag kommer in i det, men idag var det bara segt, tungt och jobbigt från första till sista steget. Behöver jag säga att jag var nöjd när jag äntligen var klar?

Även om det går segt tycker jag det finns ett värde i att slutföra det jag påbörjat. Jag var ju inte sjuk eller skadad, bara trött och inte riktigt igång efter flera dagars vila, så att sänka intensiteten men ändå genomföra känns skönt för huvudet, och nu är ju kroppen igång så nästa pass kommer kännas mycket bättre. För mig är det en bra strategi!

0
By Madeleine Rybeck, 7 februari, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *