Back to home
in Bålträning, Debattinlägg, Filmer, videoblogg, Kvinnohälsa, Mammaträning, Träning och graviditet

Video- därför ska du inte pressa ner svanken vid bålträning!

  • 12 februari, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Jag har fått flera frågor om detta efter min video för några veckor sen (se den här) där jag visade hur du gör för att aktivera de inre magmusklerna korrekt. Myten säger ju att du ska pressa ner svanken men det är helt felaktigt och många har frågat mig efter källor på detta och vad de själva ska säga när de tar denna diskussion med tex personliga tränare och coacher de möter.

 

Först och främst- vilka hjältar ni är som vill ta fighten! Tänk att vi tillsammans gör detta nu, sprider informationen så att alla kan lära sig rätt teknik och slippa slösa tid på övningar som inte fungerar för ändamålet. Jag äskar er entusiasm! För att hjälpa er förklara detta på ett bra sätt spelade jag in en liten film där jag förklarar precis hur anatomin i bålen fungerar och hur vi därmed kan veta att de inre musklerna inte gör rörelsen där svanken rätas ut, utan denna rörelse solklart görs av de raka magmusklerna. Kika på filmen och fråga gärna men nu tror jag det ska vara tydligt för alla!

 

1
By Madeleine Rybeck, 12 februari, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.