Livet,  Mammaliv,  Okategoriserade

Dags att flytta!

I helgen är det äntligen dags! Vi kör det sista flyttlasset till vårt nya hus vilket innebär att vi kommer bo där från och med nu. Jag säger det sista istället för det första, för vi har faktiskt kört dit lådor nästan varje gång vi åkt dit (vilket varit iaf fem dagar i veckan under de fem veckor som gått sen vi fick nycklarna) och vi körde två ordentliga lass med möbler förra helgen också. Det känns väldigt skönt att inte flytta allt på samma dag faktiskt. Med två småbarn tar ju allt längre tid och det känns som en ren mardröm att försöka få med oss allt på samma dag och dessutom hålla barnen nöjda.

Det här att flytta lite steg för steg och därmed också hinna packa upp lite lådor i taget känns mycket bättre! Dessutom tror jag att det blir en smidigare övergång för barnen, nu känner de sig redan hemma i huset när vi ska sova där för första gången. Stora tjejen kommer också att gå kvar på sin nuvarande förskola fram till sommaren, sen börjar hon förskoleklass i Svenljunga till hösten. Lilla tjejen är fortfarande hemma på heltid, min man är pappaledig nu och i vår kommer vi dela på det, så hon börjar först i augusti.

Vi har renoverat i princip hela huset under dessa fem veckor. Köket är helt nytt med nya skåp och stommar, nytt golv, nya väggar, alla vitvaror. Alla sovrummen har fått nytt golv och målade samt tapetserade väggar. Hallen är utriven tapeterna och ska målas vit. Mitt kontor har fått färg och ska även målas golvet i. Dessutom blir det ett helt nytt badrum men det kommer längre fram i vår. Jag är så himla nöjd med det vi gjort hittills, allt blir superfint och det kan jag tacka min man för, han är så jäkla duktig rent ut sagt! Inte utbildad snickare, målare eller nåt annat men bara en sån naturtalang och otroligt begåvad och väldigt noggrann. Då blir det bra helt enkelt.

Min största fundering nu är vilket gym jag ska byta till. Mitt gymkort i Borås går ut i april så jag kommer säkert träna en del i stan fram tills dess men jag behöver ju ett gym närmare också framöver. Jag tror jag ska provträna lite på de olika som finns och se vilket som passar mig bäst, jag gillar ju när det är ganska lugnt och avskilt, vill helst vara i min egen bubbla och kunna köra på. Men det är klart, vid den tiden jag oftast tränar (kring 6-7 på morgonen) så är det väl ganska lugnt på alla gym, så det löser sig kanske ändå!

 

Vad ska ni hitta på i helgen? Berätta!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *