Back to home
in Kvinnohälsa, Lifedesign, Livsinspiration, Livskris, depression, Okategoriserade

Jag älskar måndagar!

  • 4 mars, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Jag älskar måndagar!

"Alltså jag älskar måndagar!" utbrast jag till min man när jag stod och lagade lunch för en stund sen. Det kom så spontant från hjärtat efter att jag hade gått omkring med en så skön känsla i kroppen hela förmiddagen. För mig är det en så enormt stor seger att känna så och min man konstaterade förundrat att "du är nog den enda i världen som känner så". Om jag är det, då är det ju otroligt tragiskt måste jag säga. Jag vet att många slåss med söndagsångest och jag var själv där i många år innan jag fick min utmattningsdepression så att få känna som jag gör nu är ingen självklarhet. Men jag hoppas med hela mitt hjärta att jag inte är den enda som tycker om mitt jobb och ser framemot måndagen efter helgen, även om helgen varit precis helt underbar.

Jag funderade en stund på vad det är som gör att jag alltid har en så skön känsla i magen på måndagar. Det jag kom fram till var att jag har balanserat och planerat mitt jobb precis perfekt just nu och det gör att jag sällan känner ångest, även om det ibland kan vara lite hektiskt. Jag strävar ju efter att jobba max 30 timmar i veckan som ni vet, just nu går det dock väldigt bra för mig vilket innebär att jag har ganska (okej, väldigt!) mycket att göra på jobbet, dvs i mitt företag. Många PT online- kunder, många deltagare på mina månadsutmaningar (kostutmaningen som började idag har nästan 100 deltagare, magiskt!), det tillkommer nya prenumeranter här på hemsidan varje dag som jag vill leverera toppklass-material till och jag har fyra olika event under våren som alla är ganska fulla redan nu. Dessutom säljer webbshoppen otroligt bra och det tar sin tid att packa ordrar varje dag också. Jag ligger inte på latsidan helt enkelt! Jag gillar att jobba intensivt, kör hellre fullt ös i några timmar och stänger av jobbet sen resten av dagen än att gå och småfixa utan att nånsin bli klar. Det passar mig och min en gång sönderstressade hjärna bättre, jobba fokuserat men sen stänga av.

Men som sagt, jag har planerat det väldigt bra för mig. Eftersom jag har ett stort behov av att vara ensam så behöver jag några dagar i veckan utan möten med klienter. Måndagar jobbar jag bara hemma, svarar på mail, packar helgens ordrar, bloggar, lagar mat som jag delar med mig här på hemsidan, fotar maten (om ni visste hur mycket tid detta tar!) och planerar veckan dvs när jag har kunder, när har jag möten, när ska jag filma och fota träningspass (beroende på väderleksrapporten). Detta innebär att jag kan gå runt i mysbrallor och tofflor hela dagen, få massa saker gjort och verkligen fokusera på min verksamhet online. Och precis detta, det stressfria i att ha en fullbokad dag men kunna göra allt hemifrån och i eget tempo utan särskilda hållpunkter, det gör att måndagarna känns som en så himla bra dag!

Tisdagar skriver jag onlineupplägg, det är just nu en rätt hysterisk dag då jag oftast har 7-10 upplägg att leverera per vecka. Om jag inte hinner klart på tisdagen så kan jag ofta ta några på onsdagen men då vill jag gärna också hinna fota och filma, plus att jag brukar ha en del möten och pt-kunder då. Onsdagar är med andra ord också ganska hektiska. När onsdagkvällen kommer brukar jag sjunka ner i soffan och ta några djupa andetag. Då lägger sig lugnet igen.

Torsdag är en administrativ dag, jag bloggar, skapar material till mina prenumeranter, förbereder inlägg för helgen, fotar lite mer, har eventuellt några pt-kunder och samlar ihop veckans jobb. Nu ska min man dock börja jobba torsdagar så denna dag kommer jag behöva planera om lite för att kunna vara föräldraledig vilket gör att fredagarna blir mer uppbokade. Innan har jag nästan alltid slutat vid lunch på fredagarna (dvs nu i det nya livet efter utmattningen, förr jobbade jag kanske "bara" 8 timmar på fredagen...) men nu kommer fredagar bli nästan heldag också. Några pt-kunder brukar jag ha här, veckans onlineupplägg mailas ut, jag förbereder och lägger ut materialet för månadens pågående utmaning online och ser till att gå igenom alla mail så inkorgen är tom innan jag tar helg. Tanken är att fredagen ska ha samma känsla som måndagen så att jag startar veckan lugnt och avslutar den lugnt, på så sätt kan jag njuta mycket mer av helgen.

Så när jag säger att jag älskar måndagar, då förstår ni att det betyder oerhört mycket för mig att ha möjlighet att säga det och faktiskt mena det. Det är långt ifrån självklart och jag är tacksam varje dag för att jag valde att bryta mig loss från ekorrhjulet och skapa en annan verklighet där jag mår bra på riktigt, inifrån och ut!

0
By Madeleine Rybeck, 4 mars, 2019
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram API currently not available.