Back to home
in Filmade träningspass, Min webshop, Tips, Träningstips

Bygga hemmagym- vad behövs?

  • 8 mars, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Bygga hemmagym- vad behövs?

Jag vet att många av er som följer mig tränar hemma hellre än på gym. Kanske finns inte tiden, kanske har en inte lust att gå på gym, kanske är det en ekonomisk fråga. Oavsett så går det precis lika bra att träna hemma, om du vet hur och vad du ska göra. Många av de pass jag delar med mig av, både här på bloggen och på min instagram (där läggar jag upp 1-2 pass i veckan som jag inte delar nån annanstans, så missa inte att välja mig där!) går lika bra att köra hemma som på gym bara du har tillgång till lite grundläggande redskap. Jag tänkte därför skriva ett inlägg om vilken utrustning som kan vara bra att ha om du planerar att bygga ett hemmagym själv!

Allt beror såklart på vilken nivå du vill lägga ditt hemmagym på. När vi bodde i hus för några år sen hade vi ett komplett gym med skivstång, hantlar och cablecross i ladan, det är inte så många spm har nytta av det men för oss, där min man gärna styrketränar fem dagar i veckan och jag iaf 2-3 gånger i veckan så blev det väldigt värdefullt. Jag tänkte att jag ska ge er rekommendationer på tre olika nivåer, bas, medel och avancerat. Ingen av dessa nivåer innehåller det jag nyss nämnde, med cablecross osv, men det får ni väl se mer som en överkurs att skaffa sånt 🙂 Jag tror de flesta inte riktigt har plats eller är beredda att lägga de pengarna på ett hemmagym, då är det nästan bättre att köpa gymkort.

Basnivå hemmagym

En träningsmatta

En pilatesboll

Miniband

Med detta kan du träna igenom hela kroppen på en bra grundnivå. Minibanden ger dig ett bra motstånd för både ben, rumpa och överkroppsträning. Kolla tex in detta pass för rumpan och detta för hela kroppen med just miniband

Medelnivå hemmagym

Utöver ovanstående:

Långt gummiband, ev med handtag

Hantlar/kettlebells i 2-3 olika vikter

Med detta kan du börja belasta kroppen med mer än kroppsvikt, träna armar, axlar, rygg och ben lite tyngre och även göra fler övningar för överkroppen med det långa bandet. Kolla in det här passet med massor av övningar med långt gummiband

Avancerad nivå hemmagym

Utöver ovanstående:

TRX-band

Skivstång med vikter

Har du denna utrustning så är du i princip obegränsad i din hemmaträning! Skivstången kan du köpa till vikter eftersom, även hantlar och kettlebells kan du utöka när behovet uppstår. Här har jag filmat ett träningspass med kettlebells och här hittar du ett träningspass med endast skivstång, hoppas de kan inspirera!

Miniband kan du köpa här, pilatesboll finns här, övrigt hittar du på specialiserade butiker och på större webbshoppar.

Stort lycka till med din hemmaträning!

 

0
By Madeleine Rybeck, 8 mars, 2019
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram API currently not available.