Back to home
in Livet

Norrland i mitt hjärta!

  • 11 mars, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 2 Comments

I fredags morse rullade hela familjen norrut för ett par dagar hos mina föräldrar i Umeå. Vi har inte varit här sen i höstas så nu var det verkligen dags, jag har haft hemlängtan ett bra tag nu! Hemma var det +6 grader och ösregn men under dagen blev det successivt kallare och vitare på marken och när vi kom fram var det -6 grader och rejäla snöhögar vid sidan av vägen. Ganska häftigt ändå att gå från tidig vår till mitt i vintern-känsla på 11 timmar!

I helgen har vi haft helt perfekt vinterväder, en handfull minusgrader och sol nästan hela tiden. Emellanåt har det kommit en laddning snö men jag klagar inte, det är ändå himla mysigt. Jag har sprungit både lördag och söndag och verkligen njutit av knarret under skorna, jag är ingen inbiten vintermänniska, jag fryser mest hela tiden även på sommaren men när vintern är såhär, solig, vitt överallt och knarr under fötterna så blir till och med jag förälskad. Och löpning i detta är ju snudd på magiskt, igår morse var jag ute och sprang 13 kilometer innan frukost och medan jag sprang gick solen upp och vyerna jag fick uppleva var så fantastiska att det nästan blir lite löjligt när man ska förklara dem med ord, det går inte att beskriva på ett rättvist sätt!

Sällskap på lördagens löpning, älskar de gånger vi kan träna ihop!

I lördagskväll hade vi middag här hos mamma och pappa med alla mina syskon och min ena systers respektive. Tyvärr kunde inte barnens kusiner vara med men vi hade en supermysig kväll med god mat och sen kollade vi Mello som jag hade lovat Elsa, hon var helt överlycklig över att få sitta uppe hela tiden och dessutom sitta och rösta på de olika bidragen i appen. Hon hade fått vara iväg under dagen och fixa håret och massa glittrigt smink på en salong här i stan, vilken grej för en sexåring! Saker är verkligen mycket roligare när man gör dem på barnens sätt och på deras villkor, till och med jag tyckte att Mello var mysigt och spännande.

Nu hoppas jag på ännu mer sol under de dagar vi är kvar här, att hinna hänga med mina syskon lite till och sen få hälsa på min morfar som blir 96 år i april på vägen hem. Så tacksam att han fortfarande är i livet men varje gång jag är här tänker jag att det är sista gången vi ses. Sorgligt men så är ju livets gång, oavsett vad vi tycker om det.

Hoppas ni har haft en härlig helg!

Snö alltså, sjukt mysigt ändå! 

0
By Madeleine Rybeck, 11 mars, 2019
  • 2
2 Comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *