Back to home
in Debattinlägg, Frågor och svar, Min webshop, Träning, Träningstips

“Varför måste man vara medlem för att kunna läsa inlägget!?”

  • 19 mars, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Jag fick några kommentarer på min Instagram i morse som gjorde mig väldigt illa till mods. Ja, jag har faktiskt haft en klump i magen hela dagen. Inlägget handlade om de ljuvliga barsen jag gjorde igår, jag lade upp en bild och text och hänvisade till bloggen där recept finns. Problemet var bara att receptet endast kan läsas av mina medlemmar, dvs alla ni som betalar för att få tillgång till allt här på siten. Några tyckte det var dåligt och synd att inte de också kunde få receptet.

Men vet ni vad? Jag lägger ner min själ i den här bloggen. Jag ägnar flera timmar varje dag åt att fota övningar, mat och mig själv när jag gör olika övningar i inspirerande miljöer för att kunna skapa inlägg till er, jag testar ut recept, jag sätter ihop träningspass och filmar med förklaringar, teknik och passupplägg. Jag ägnar timtals åt att redigera bilder och filmer, jag skriver långa texter både på blogg och Instagram om kost, hälsa, stress och annat som ni sen läser och tar del av helt gratis. Om jag inte får ta betalt för delar av mitt jobb, hur ska jag då kunna ställa mat på bordet till min familj?! Allt detta jag ger er gratis tar otroligt mycket tid att producera, jag hade omöjligt kunna ge er allt detta om jag hade haft ett "vanligt" jobb som betalade mina räkningar, hur skulle jag ha tid?? Jo men att konsumera det som är gratis, det går minsann bra, men ska något kosta pengar, ja då rynkas det direkt på näsan.

Jag blir ledsen och förbannad, och väldigt uppgiven. Jag ger så mycket gratis ju, men bara för att jag jobbar med träning och det jag älskar så ses det inte som ett riktigt jobb.

Kan du inte bara dela med mig av dina tips för att det är kul?

Nej, för då har jag ingen inkomst! Hur skulle du klara dig utan lön? Jag måste ju få in pengar precis som alla andra. Jag tycker ärligt talat det är skitdålig stil!

Alternativet för mig hade varit att ha sponsrade inlägg på blogg och Instagram, då hade det emellanåt dykt upp inlägg med texten "I samarbete med XXX". De som jobbar så får dock vansinnigt mycket skit för det också, folk avföljer högt och lågt för att de "inte orkar med reklamen" men glömmer helt att det ju är reklamen som finansierar att de kan läsa alla andra inlägg gratis! Jag bestämde mig dock i höstas för att inte ha några sponsrade inlägg hos mig utan istället endast sälja mina egna produkter och tjänster, för mig känns det mer genuint och jag tror att du som läsare då också lättare kan se att det du köper är ett sätt att stötta mig och min verksamhet. Jag har fantastiska och engagerade läsare som verkligen gillar mig och det jag gör, det märks verkligen! Ni handlar i min shop, kommer på mina event och går mina kurser. Nu ville jag ta detta ett steg längre och ge exklusivt material till alla er som verkligen vill stötta mig som tack för allt jag ger.

Varje vecka kan ni som följer mig ta del av, alldeles gratis:

Pepp och inspiration på min instagram, varje dag

Filmade övningar med olika teman på Instagram, flera gånger i veckan

Filmade övningar på instastory varje gång jag är på gymet dvs 2-3 gånger i veckan

Intervallupplägg för löpning varje vecka i instastory

Min youtube-kanal som just nu innehåller 285 olika videos, många med flera övningar på samma video, den fylls på med 2-3 nya filmer varje vecka

Blogginlägg 3-5 gånger i veckan som är gratis med texter kring träning, hälsa, kost mm

 

Detta försörjer jag mig på

Personlig träning och PT online

Träningsevent i hela södra Sverige för löpare, mammor, familjer, stressade som behöver komma ner i varv osv.

Utmaningar online varje månad, på instagram

Min webshop

Medlemsskap på min site

Som medlem på denna site får du varje vecka

Minst ett recept, med näringsberäkning så du kan se precis vad en portion innehåller

Ett filmat komplett träningspass där jag visar övningarna, förklarar tekniken och berättar passuplägget. Många av dem anpassade för hemmaträning, många för mammor, många för löpare. Bara att kopiera rakt av och köra!

Artiklar om hälsa, kost, träning, att sätta mål, stress osv.

(de sista veckorna har ag gett er bl.a "8 veckors träningsprogram från noll till 5 km", "kost och träning för fettförbränning", "filmat pass med löpteknik och löpskolning", "filmat pass med konditionsträning utan hopp", "recept på fylld aubergine med kryddig linsfärs", "recept på gluten- och mjölkfria bars utan tillsatt socker", "så botar du sömnbrist pga stress", "så fungerar det att träna efter sin puls" , recept på böngryta med nötter" och "filmat pass med styrka för överkroppen endast med gummiband")

Att vara medlem kostar bara 828 kr för ett helt år (69 kr/mån) eller 79 kr/månad om man vill dela upp det. Det är som en vanlig tidningsprenumeration ungefär men du får mycket mer material, plus direktkontakt med författaren dvs mig för att kunna ställa frågor och få feedback. Det är inte dyrt, det är billigt!

Jag är så glad och tacksam över att ha så många medlemmar här på siten redan, trots att den bara varit igång med detta system i drygt en månad. Desto fler som blir medlemmar desto mer tid kan jag lägga på just bloggen och desto mer material kan ni få, det blir alltså mer och mer för pengarna desto fler ni blir! Framöver vill jag gärna komma igång med en längre VLOGG varje vecka om hälsa ur ett hållbart perspektiv, jag har också en tanke om att ge er livesändningar från mina egna träningspass. Och om ni önskar nåt annat, bara säg till!

Vill du också bli medlem? Klicka in här! 

Hoppas ni förstår lite mer hur min verksamhet fungerar och att jag slipper fler trista kommentarer om att jag är snål eller tråkig som inte ger iväg all min kunskap och tid helt gratis. Jag ger er massor gratis men jag måste, precis som du, överleva.

Puss på er!

 

0
By Madeleine Rybeck, 19 mars, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.