Back to home
Move & relax weekend

Vilken helg jag har haft! Två dagar med massor av härliga kvinnor med fokus på inre hälsa, reflektion över livet, träning, god mat och givande samtal. Jag är så himla stolt och glad över dessa event, de gör verkligen skillnad på riktigt!

Vi har spenderat helgen på Skårs gård utanför Kungsbacka, båda dagarna började vi med yoga ledd av Maria, sån superduktiga lärare trots att hon är ganska nyutbildad. Lugna och fina pass som verkligen passade denna grupp.

I lördags höll jag sen ett corepass där vi pratade inre magmuskler, stabilitet, styrka efter graviditet och hur bål och bäckenbotten hör ihop. Många aha-upplvelser och jag fick klämma på en hel del magar och förklara hur det ska kännas när du spänner magen på rätt sätt och kniper med bäckenbotten korrekt.    

Skårs gård serverade oss fantastisk mat hela helgen! Brunch båda dagarna, överdådig frukostbuffé och fantastisk middag, ingen behövde gå hungrig, det kan jag lova. Älskar när maten är sådär bra, det gör så mycket för helhetsintrycket av helgen.

På lördag eftermiddag föreläste jag om stress och specifikt kvinnors stress. Vad är det som gör att kvinnor mår så mycket sämre än män? Varför är vi mer sjukskrivna, oftare utbrända? Jag pratade också om min resa från nästan 20 års arbete dygnet runt till att bryta ihop, och börja om från början för att hitta andra värden i livet än pengar och karriär. Det går att bli lycklig igen men det tar tid, för mig tog det två år att lista ut vad jag egentligen ville med mitt liv.

Röhnisch försåg alla våra deltagare med supersnygga tights, det tackar vi för!

På söndagen strålade solen från en klarblå himmel. Det passade perfekt eftersom vi då skulle träna utomhus. Jag höll ett styrkepass med fokus på hållning och stabilitet i kroppen, mycket baksida av kroppen, rygg, baksida axlar, rumpa, baksida lår och såklart bålen, blandat med några rörlighetsövningar för bröstrygg och höfter. Underbart att få vara ute och bara insupa våren!

   

Vi avslutade helgen med en gemensam reflektion där vi pratade om livskvalitet och vilka olika delar vardagen innehåller samt hur stor plats de alla tar, jämfört med hur stor plats vi skulle vilja att de tog. Nyttigt att fundera framåt och konkret stolpa upp vad vi behöver göra för att nå de mål vi har. Nu hoppas jag och tror att deltagarna fått med sig många nya redskap hem att jobba vidare med!

 

Nästa event blir Mom on Retreat, en spa-helg för mammor I Stenungsbaden 27-28 april (vi har ett par platser kvar, läs mer här!), det ser jag framemot!

2
By Madeleine Rybeck, 1 april, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *