Back to home
in Livet, Mammaliv, Okategoriserade

Familjeutflykt på västkusten

  • 24 april, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

På påskdagen tog vi bilen och åkte iväg söderut längs västkusten. Vi har ju vår sommarstuga i Halmstad sen tre år men har mest åkt till Malmö och Helsingborg, aldrig till orterna som ligger närmare! På morgonen kom vi på att det finns något som heter Hallands väderö i närheten och efter lite googlande kom vi fram till att man kunde åka båt dit från Torekov. Dock gick det inte så många båtar per dag nu under lågsäsong så vi bestämde oss för att vänta med den utflykten några veckor och istället hålla oss på land.

Vi började med att rulla ner till Ängelholm där vi svängde av ut mot havet. Rullade genom massor av små byar som jag knappt minns namnet på, stannade i några hamnar, kikade in på en loppis (påsk är en riktig loppishelg, det var skyltar överallt!), tittade på gamla hus och bara studerade folk helt enkelt. Vi stannade till på Kullaberg och promenerade upp till fyren, vilken utsikt! Rullade vidare i jakt på lite lunch och hittade en restaurang i nåt som jag tror hette Svanhall, en anspråkslös men mysig liten hamnkrog som serverade oss varsin räkmacka med utsikt över båtarna. Älskar såna små ställen!

Utsikten från Kullaberg, magiskt!

Mölle från ovan, på väg ner från naturreservatet

Därefter tog vi oss vidare mot Torekov, hela tiden i sakta mak, kikade på små byar och nöjt av utsikten över hav och öppna fält. Magiskt vikten vackert land vi lever i alltså! I Torekov kunde vi återigen njuta av utsikt, nere vdi stranden lekte barnen så himla nöjda, kastade sten i vattnet, sprang och klättrade på klipporna. Även lillan gjorde sitt bästa för att hänga med syrrans tempo. Vi fick tag i lite glass också och kollade in var båtarna till Hallands väderö avgår, så har vi koll på det till nästa gång. På väg hem tog vi svängen genom Båstad och konstaterade att det var större än vi trodde. Landade hemma i stugan igen lagom till middagen och var både nöjda, trötta och glada över dagens enkla men väldigt minnesvärda äventyr!

Nere vid hamnen i Torekov fick vi njuta av havet lite till

Ser ni den lilla filuren i rosa som leker där i bakgrunden? Min stora tjej, älskar äventyr! 

3
By Madeleine Rybeck, 24 april, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *