Back to home
in Kvinnohälsa, Mammaträning, Träning och graviditet

Utbildad Mammamage-tränare

  • 15 juni, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Utbildad Mammamage-tränare

I veckan har jag och Samantha varit i Stockholm på utbildning. Två fullspäckade dagar med fokus på mammakroppen och allt som händer under och efter en graviditet. Otroligt givande och för mig som jobbar mestadels med kvinnor och till stor del mammor var det väldigt intressant och inspirerande att få ännu fler tips och dessutom se att det jag redan säger stämmer väl med det som Sveriges faktiskt allra mest meriterade mammatränare lär ut. Katarina Woxnerud är en otrolig pedagog och väldigt kunnig, jag hade stora förväntningar på utbildningen och de infriades verkligen!

 

Vi har blandat teori och praktik och pratat om allt från vad som händer fysiologiskt i kroppen under och eter en graviditet, med hormoner, muskler, hållning osv till hur själva förlossningen påverkar kroppen, rehab efter kejsarsnitt, muskelfibrer i de olika lagren av magmuskler (nörden i mig älskade detta!) och vad vi med hjälp av rätt träning kan förvänta oss händer med kvinnokroppen under och efter graviditeten. Dessutom har vi pratat om återträning till tuffare träningsformer som löpning och hur vi på olika sätt kan jobba med att stärka olika typer av magar som påverkats olika efter förlossning. Kvinnokroppen är fantastisk som klarar att bära och föda ett barn men ofta behöver den ganska mycket hjälp för att återfå styrka och funktion efteråt och det krävs en hel del jobb för att nå dit.

Jag kommer öppna upp för ett par klienter som får möjlighet att komma och träna hos mig till specialpris i samband med min examination av kursen så om du är nybliven eller äldre mamma som har problem att återfå styrkan i magen och bäckenbotten efter förlossningen, håll utkik framöver!

Genomgång av underlivets alla muskler och deras funktion

Hur ska en mage fungera? 

Vad händer om vi aktiverar bålen på fel sätt?  

Buktrycket, hur det ska och inte ska fungera

En glad skit med ett gummiband

Tack för två väldigt givande dagar! 

8
By Madeleine Rybeck, 15 juni, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *