Back to home
in Livet, Okategoriserade, Träning

Intervaller, långpass, benpass och dubbla barnkalas

  • 1 juli, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Intervaller, långpass, benpass och dubbla barnkalas

Den här helgen har vi minsann inte legat på latsidan här hemma! Ibland är det skönt att bara ha en helg med vila och avkoppling men oftast gillar jag att ha saker att göra, saker tillsammans med familjen som får mig att koppla bort jobbet och fokusera på nuet. Jag gillar verkligen såna händelserika helger!

I fredags rivstartade jag helgen med att springa intervaller på bandet. 6*1000 m intervall med 100 meter (ca 1 minut) gåvila mellan varje och kroppen kändes pigg och stark, skönt! Dagen innan gjorde jag mitt segaste löppass på hur länge som helst så det var skönt att kunna trycka på lite igen, det är såklart roligare att känna sig pigg och stark än seg och slö!

Fredagkväll på löpbandet medan min man fixade god middag, lax och klyftpotatis

Lördag morgon var jag tillbaka på gymet för veckans benpass. Ett svettigt pass med tanke på temperaturen i lokalen, det är verkligen ingen hit att träna inne dessa riktigt varma dagar. I sommar ska jag sikta på att styrketräna utomhus så mycket jag bara kan! Jag tänkte ta med min TRX och lite gummiband på semestern och köra korta, effektiva pass där vi befinner oss. Ser framemot det!

Sen spenderade vi förmiddagen med att rensa ogräs och vattna i grönsakslandet, bygga lite mer på vår altan som bara saknar några kryss i staketet nu och bara softa i solstolen. Älskar att sitta och slappa i en solstol och bara känna värmen i kroppen, det ger mig sånt lugn. Jag tröttnar liksom aldrig på det! Eftermiddagen ägnades sen åt barnkalas inne i Borås och jag hann storhandla medan stora tjejen var där och lekte. Så skönt att få det gjort.

I söndags var jag uppe tidigt igen, vaknade till en stund i soffan innan jag gav mig iväg på veckans långpass strax innan klockan sju. Det var strålande väder redan då så jag förstod att det skulle bli en varm dag. Det var ju lovat 28 grader! 18 kilometer i en helt magisk morgon och jag njöt verkligen! Jag älskare långpassen, de är kravlösa när det gäller tempo och jag springer dem oftast i dina miljöer just för att jag vill kunna njuta maximalt av dem. Små skogsstigar, grusvägar förbi ängar och åkrar, längs vatten och i skog. Det finns många fina vägar häromkring och jag hittar hela tiden nya. Pigg kropp och att härligt pass blev det, men på slutet var det rätt svettigt och jag var hyfsat törstig när jag kom hem.

Direkt efter frukost och en snabbdusch drog vi iväg till stranden. Barnen badade medan jag och David mest solade på filten och åt vattenmelon. Bra fördelning! Snabb sväng hem igen för att byta kläder och sen iväg på helgens andra barnkalas. Korvgrillning, lekar och massa stoj, barnen härjade verkligen! Nu visade termometern över 30 grader så vi höll oss mest i skuggan, till och med jag som älskar sol fick kapitulera. Vi höll ju på svimma emellanåt trots att vi drack och drack och drack, vet inte hur mycket vatten det gick åt! Inte sådär jättesugna på att laga missat när vi kom hem så vi tog cyklarna ner till affären och handlade lite plockmat, melon, jordgubbar, ostar, räkor och bröd som vi åt på altanen där nu solen fått sällskap av storm! Tror parasollet blåste omkull fyra gånger på en kvart, haha! Vi fick ge upp och gå in till slut.

Nu är det måndag och jag kör min sista arbetsvecka innan fyra veckors ledighet och jag är så pirrig och förväntansfull inför allt roligt vi har planerat. Ska bara rodda denna vecka först sen jäklar!

På väg till stranden

Svettig, osminkad och lycklig som aldrig förr. Älska löpning!

1
By Madeleine Rybeck, 1 juli, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.