Back to home
in Kost och recept, Okategoriserade

Hälsosamma våfflor utan mjölk, gluten, smör eller socker

  • 8 juli, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Hälsosamma våfflor utan mjölk, gluten, smör eller socker

Idag bjuder jag er på ett av mina smarrigaste recept, riktig semestermat! På sommaren vill vi äta sånt som är gott, enkelt och passar alla, ingen orkar bråka om mat med barnen, ingen orkar ens fundera på "vad ska vi äta till middag idag?", vi vill bara äta och ägna tiden åt viktigare saker som att bada, sola, äta glass och kramas med familjen!

Detta recept är från min egen kokbok Fitnesscoachens funktionella som ni såklart hittar i min webbshop  och faktiskt enbart där.   Jag har modifierat det för att det ska bli mjölkfritt men det går såklart att följa det vanliga receptet med vispgrädde om du vill det. Oavsett så är det ett enkelt sätt att äta och njuta!

Våfflorna saknar lite av den vanliga frasigheten pga att de inte innehåller nåt smör. Känner ni att ni vill ha det så tillsätter ni 50 g smält smör i smeten men tänk då också på att näringsberäkningen nedan inte kommer att stämma då. På bilden ser ni att jag dekorerat med bl a keso, detta är förstås inte mjölkfritt men dekoren styr ni själva, vi lade på det vi gillar och min man älskar keso! (dessutom blir det snyggt på bild, och sånt är ju viktigt för mig...)

Recept glutenfria, mjölkfria  våfflor

4 port, 8 våfflor

2 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

4 ägg

2 dl havregrädde 15 %

En nypa salt

Rör ihop mjöl och bakpulver, vispa ihop med övriga ingredienser. Stek våfflor, ca 0,75 dl/portion, servera med bär, frukt, keso, nötter, honung eller annat du gillar! 

Näringsvärde per portion

(2 våfflor, 100 g bär, 20 g valnötter och lite honung)

489 kcal, 18 g kolhydrater, 17 g protein, 38 g fett

6
By Madeleine Rybeck, 8 juli, 2019
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram API currently not available.