Back to home
in Livet, Okategoriserade, Semester 2019

Österlen i sommarskrud

 • 11 juli, 2019
 • By Madeleine Rybeck
 • 2 Comments
Österlen i sommarskrud

Etapp 2 av vår semestertrip gick längs Österlen, och längst ut på allra sydligaste spetsen av Sverige. Efter att ha lämnat inspelningen av Sommarlov i Malmö rullade vi raka vägen ner till Smygehuk. Blåsigt men otroligt vackert, och vilken härlig upplevelse! Jag är ju som ni vet lite besatt av havet och här var det liksom extra häftigt när jag visste att det bara var hav, hav och hav precis hur långt som helst!

Smygehuk 

Vad jag håller på med?

Tanken var att komma upp en bit och få en häftig bild, det gick väl sådär, haha! 

Jag är på riktigt alldeles lyrisk och pirrig i kroppen av hur mycket tid vi får ihop denna sommar! 

Efter Smygehuk åkte vi uppåt längs östkusten, rullade sakta och insöp omgivningen innan vi stannade till för lunch på Åbergs café och trädgård (Tack för tipset Mina, supermysig!). Vi åkte genom mysiga Ystad, Simrishamn och Kivik, alla fulla av caféer, gårdsbutiker och loppisar. Älskar! Vi hann även med en fika i mysiga Åhus där vi  valde att fika på Åhus finest, en kombinerad restaurang, bar, fik och butik med massa fina prylar, yogakläder och härliga böcker, och slutligen körde vi sista biten mot vår andra logi, en lägenhet vi hyrt på Hällevik camping.

Åbergs café och trädgård, ett hett tips!

Österlen är så vackert, helt platt och såna vyer överallt! Passerade bland annat Djupadal där Mandelmanns bor och var lite sugen på att svänga in och kolla läget. Det får bli när vi inte reser med barnen.

Elsa har samlat vackra stenar hela resan, en från varje plats

Utsikten! 

Åhus finest, en butik i min smak!

  Köpte med mig den här boken, här ska mixas smoothies så det bara ryker! 

I Hällevik sov vi gott i den lilla lägenheten vi hade hyrt och det var skönt att hinna få lite ordning i packningen igen, det blir liksom ett konstant kaos såhär på resan. Jag hade längtat så himla mycket efter att få springa längs med vattnet här men löpningen blev tyvärr lite av en besvikelse. Jag hittade ner till den mysiga hamnen och hade kollat in att det fanns ett stort naturreservat där som jag tänkte springa i men det var inhägnat för djur och där fanns inga direkta stigar så jag sprang lite kors ovh tvärs bara. Säkert fanns där bra rundor men jag lyckades inte hitta dem. Vackert var det i alla fall nere vid havet!

 Känslan av att inte ha några tider att passa. Oslagbart!   

Efter morgonlöpning och ihoppackning av väskor, barn och kylväskor rullade vi vidare mot Kalmar och Öland. De dagarna tar vi i nästa inlägg!

6
By Madeleine Rybeck, 11 juli, 2019
 • 2
2 Comments
 • Lotta
  11 juli, 2019

  Hej😊
  Måste fråga hur du hitta lägenheten i Hällevik för uthyrning?mvh Lotta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck