Back to home
in Livet, Okategoriserade

Kalmar och Öland

  • 12 juli, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
Kalmar och Öland

Vår roadtrip går vidare och del 3 spenderades mestadels på Öland där vi övernattade två nätter. (del 1 och del 2 hittar du här om du missat dem).  Innan vi hamnade där stannade vi dock till en sväng i Kalmar där jag hann äta en ljuvlig räksallad i en stormig hamn,  kolla in Kalmar slott på avstånd och cruisa genom stan tillräckligt långsamt för att konstatera att vi måste stanna längre här nån gång, himla mysig stad!

Kalmar slott, maffigt som attan! 

   

Efter lunch rullade vi över bron till Öland och satte av söderut. Att köra bil på Öland är verkligen en upplevelse. Jag lät "men åh!" och "alltså kolla!" precis hela tiden! En helt annan natur än på Österlen som vi just lämnat bakom oss, här var det mycket mer kargt, påminner mycket om Norge tycker jag. Stenmurar och gamla väderkvarnar överallt som verkligen ger en stämningsfull känsla. Öland känns väldigt gemytligt! Medan vi rullade söderut pratade vi om hur mysigt det hade varit att ha en husbil här och bara köra runt, då hade man kunnat ägna en hel dag åt den södra delen, att stanna till på små caféer och butiker, köra ut till varje utsiktsplats osv. Med barnen blir det svårt, de gör det otroligt bra ännu med tanke på hur mycket tid vi spenderar i bilen men det går tyvärr inte att stanna så ofta som vi vuxna hade velat för att kolla på alla sevärdheter, de vill gärna komma fram till dit vi ska i hyfsad tid varje dag.

Vi tog oss i alla fall neråt till den sydligaste punkten där vi tog en promenad upp i fyren Långe Jan. Helt makalöst vilken utsikt och det blev verkligen tydligt hur långsmalt Öland är. Vackert!

   

Tror ni att han börjar vara lite trött på mitt fotograferande efter alla dessa år? Stora tjejen börjar iaf bli en grym fotograf!

Snapshots från bilen av den magiska och varierande naturen!

Älskar alla dessa stenmurar!    

Andra dagen på Öland började jag med en lång löptur längs havet och i skogen. Det gick en hel massa uppmärkta löpspår precis intill vårt B&B, Judith och Julia, och jag var helt lyrisk, vilken miljö! Dessutom bjöd morgonen på klarblå himmel vilket såklart inte gjorde saken sämre. 13 kilometer samlade jag ihop och jag hade kunnat fortsätta ännu längre om inte familjen och god frukost väntat där hemma.

Resten av dagen spenderades mestadels på Ölands djurpark. Förmiddagen kikade vi på djuren men Elsa var inte jätteintresserad av detta, säkert för att vi har en himla fin djurpark i Borås så hon är så van att se massa olika djur. Däremot karusellerna var väldigt intressant och båda tjejerna sprang lyckligt runt och åkta varenda en med ett stort leende på läpparna, till och med Spöktunneln blev omtyckt.

Badlandet var tyvärr en besvikelse, det var enormt stort men iskalla pooler gjorde att det blev ett väldigt kortvarigt besök där. Vi packade sen ihop oss och åkte upp till Borgholm en sväng, fikade ljuvliga crepes på Norrings creperi  och gick en sväng i stan. Även här hade vi kunnat spendera en hel dag och den där tanken på att skaffa husbil och åka runt i lugn och ro när barnen blir äldre växte sig ännu starkare. En kort sväng förbi Borgholms slottsruin och Solliden blev dagens sista anhalt innan vi landade på vårt B&B igen för en god natts sömn. Därefter var det dags för den fjärde etappen, fyra härliga dagar på Gotland, de får ni veta mer om strax!

 

7
By Madeleine Rybeck, 12 juli, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *