Back to home
in Livet, Träningstips

En helg i Halmstad med crossfitpass och bilköp

  • 12 augusti, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments
En helg i Halmstad med crossfitpass och bilköp

I helgen har vi varit i stugan i Halmstad för första gången på nästan två månader. Vi valde ju att hyra ut stugan eftersom vi var iväg på roadtrip 1,5 vecka på semestern och sen varit hemma och renoverat badrummet så sju veckor blev den uthyrd totalt, superkul! Jag har såklart längtat till havet och att få springa där nere, det är ju så mysigt! Tyvärr blev helgen lite av en besvikelse träningsmässigt, jag har varit sjuk hela förra veckan och var fortfarande lite snorig i helgen. I lördags körde jag ett superkul pass på gymet med min kompis Allis som bor i Halmstad men jag vågade inte ge mig på någon löpning riktigt än, jag är rädd om kroppen!

Vårt pass såg ut såhär om ni vill kopiera det:
5-10 min uv/stretch

3 varv av följande
1 min wall balls
1 min hopprep
1 min step up på låda
1 min Russian twist
1 min vila

(totalt 15 minuter alltså)

3 varv av följande
1 min knees to elbows
1 min frivändning med stång
1 min kasta tung medicinboll över axeln (har denna ett namn tro?)
1 min boxjumps
1 min vila

(totalt 15 min igen)

Avslutande bålcirkel
2 varv- 10 sidocrunch på boll/sida, 10 pik på roddmaskin
2 varv- 10 sidocrunch på boll/sida, 10 renegade row/arm

Passet är en variant av den fredagsfys Samantha lade ut på Team At Cores instagram i fredags, ni vet väl att vi lägger upp ett helt träningspass där varje fredag? Klicka in och följ det kontot här! 

Ruggigt svettiga men väldigt nöjda efteråt!

Helgen har varit både blåsig och regnig så vi har mestadels hållit oss inomhus. Barnens farmor, min svärmor, har köpt stuga nyligen på samma område som oss så en hel del häng med henne blev det förstås, så himla kul för barnen att få ha henne så nära! Mina föräldrar bor ju i Umeå och barnens farfar gick bort förra våren så hon är den enda de har på nära håll och de älskar verkligen henne. I lördags anordnande vår stora tjej Bolibompakalas hos farmor och bakade tårta som hon bjöd hela familjen på, och sen skulle vi dansa, både till drakdansen, sommarskuggans dans och lite andra låtar som hon valt ut på Spotify. Nöjd tjej!

Lördag eftermiddag innebar en liten utflykt för mig och David. Vi har insett att vi nog måste ha två bilar ändå, vi sålde ju två i våras för att köpa en (en Volvo XC60, älskar den!) eftersom vi vill köra mindre bil men nu har lillan börjat förskolan på andra sidan samhället och det är nog iaf 4 kilometer dit från oss, det kommer inte funka att promenera dit fram och tillbaka varje dag, då får jag lägga 3 h/dag på att gå med vagnen, då hinner jag ju inte jobba! Så surt är det, men en bil till måste vi ha. Vi hade tittat på en liten Peugeot 206 cab som fanns i Frösakull så vi åkte dit och provkörde lite och japp, det blev ett köp! Perfekt kompromiss ändå, en liten bil som drar lite bensin, som David kan ha och pendla med till jobbet, så kör jag barnen i den stora. Livet på landet har ju många fördelar men just detta med att verkligen behöva bil, det kommer vi nog inte ifrån.

Söt liten ny kompis, välkommen till familjen!

Igår söndag valde jag att vila från träning igen, vi åkte hemåt innan lunch och sen ägnade jag eftermiddagen åt att ligga i soffan/sängen och vila, hade sån fruktansvärd huvudvärk! Idag känner jag mig mycket piggare men huvudvärken hänger kvar lite, jag är alldeles öm över pannan och ögonbrynen, väldigt störande. Nåja, det får bli några vilodagar till så får vi se. Kroppen talar om när den är redo för löpning igen!

4
By Madeleine Rybeck, 12 augusti, 2019
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram

@madeleine_rybeck