Back to home
in Livet, Mammaliv

Tjejdag, räkor och fotografering

  • 19 augusti, 2019
  • By Madeleine Rybeck
  • 0 Comments

Helgen har gått i rasande fart! Ändå tycker jag inte vi hade så mycket planerat innan men det fyller liksom på, sysslolös är man sällan. I fredags var jag på djurparken med barnen hela dagen, så himla mysigt! Elsa hade längtat så mycket efter att få träffa sina bästa kompisar från förskolan i Borås och de lekte och busade hela dagen. Hon var strålande glad i bilen på väg hem sen! På kvällen fixade jag iordning lite räkor, aioli, bröd och annat gott som vi myste med ihop med ett glas vitt, oj vad jag hade längtat efter detta! Barnen åt minihamburgare som Elsa snodde ihop.

Sån lycka att få träffa kompisarna igen!

Lördag morgon började jag med ett pass på gymet, ben och rumpa i fokus. Den där rumpan alltså, den kan liksom aldrig få för mycket kärlek! Så viktig både för löpningen och för stabiliteten i kroppen, många skador och smärtproblem kommer av för svag bål och för svag rumpa. Jag filmade också tre grymma rumpövningar som kommer upp på min Instagram ikväll. När jag tränat klart åkte jag bara hem och duschade och åt frukost, sen drog jag och Elsa iväg till stan för en tjejdag.

Handlade massa nya kläder till skolstarten, ett gäng nya skor och faktiskt även ett par jeans till mig, det händer inte ofta att jag hittar byxor jag gillar. Vi hittade också lite nya pysselböcker och en fin matlåda att ha mellanmål i när de ska iväg på utflykt. Sen åt vi lunch på Viskan vid Knalleland och fikade på Viskan i stan, det märks vilket favoritställe vi har va? Så himla härligt med en sån dag, jag minns själv hur det var att förbereda sig för skolstarten varje höst, nya kläder, kanske en ny höstjacka osv. På den tiden köpte vi ju omslagspapper att slå in alla skolböcker i också, det gör man inte nu längre tror jag. Shit vad jag känner mig gammal, haha! Anyway, min stora tjej börjar ju förskoleklass nu i veckan och hon är så himla peppad och laddad för detta, extra kul då klart att få pyssla med lite förberedelser innan! På kvällen blev det morotssoppa med riktigt mycket sting i, det receptet ska ni få här i bloggen i veckan. Sen somnade jag tidigt, helt utslagen av all shopping tror jag.

  Bakad sötpotatis, galet gott!

Skapligt nöjd över den där tårtan. Tyvärr var den inte särskilt god sen... typiskt barn va? 

Elsa kan du ta en bild på mamma? 

Skjortan blev det inte, men jeansen fick följa med hem!

Igår söndag började jag dagen med ett löppass, andra efter förkylningen som höll i sig över 1,5 vecka. tar det fortfarande lite lugnt även om kroppen känns pigg så en mil i lugnt tempo fick räcka. Bara att få komma ut och springa och andas frisk morgonluft är ju så magiskt, jag är verkligen besatt av dessa tidiga mornar. Inte alls samma sak att träna senare på dagen! Spenderade förmiddagen hemma i soffan, barnen lekte bra ihop för ovanlighetens skull och jag vilade mest medan min man fixade lite här hemma, byggde på staketet utanför och satte fog i kaklet i köket. Vi renoverar ju för fullt sen vi flyttade in i januari och det är inte så mycket kvar förutom badrummet som är kaos, annars är det mest småfix, som typ fogar, som hänger kvar. Skönt att få bocka av lite sånt!

Ljuvlig morgon, solen tittade fram och värmde på näsan!

Dessa stod plötligt på åkern utanför vårt hus! De var tydligen på rymmen sen ett par dagar, efter nån timme promenerade de iväg igen... 

Efter lunch kom Samantha förbi och vi drog iväg för en photosession, lika roligt som alltid! Ett par timmar med oändligt antal stopp vid stenar, träd, fina vägar, ängar, fina ladugårdsdörrar osv. Tiden rusar bara iväg när vi håller på så det tog nästan tre timmar innan vi var tillbaka. En stunds planering av passen på Isaberg powerweekend som vi kör om ett par veckor och sen var det tack och hej och middagsdags. Kvällen ägnade jag sen åt bokföring, kanske det absolut tråkigaste med att ha eget företag? Var inte klar förrän vid midnatt och stupade i säng för att orka upp idag. Men man kan faktiskt inte bara ha kul, ibland får man bita i lite också, haha!

Hoppas ni har en härlig måndag, jag ska fortsätta ta hand om mailen här och sen väntar lite receptmakeri, ikväll kommer alla medlemmar få tre smarriga frukostrecept!

Hon fastnade på bild den här gången också, vilken tur!

 

5
By Madeleine Rybeck, 19 augusti, 2019
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *